Menu Premium

Bioshock is nu in VR te spelen in Half-Life: Alyx

Dansky 18/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bioshock is een game die menig gamer in zijn of haar hart heeft gesloten. Na het overweldigende succes van het eerste deel, keerde het tweede deel terug naar de onderwater stad Rapture. Toen al moesten sommige gedacht hebben: “Wat zou dit vet zijn om hier in VR in rond te lopen!” Als jij zo iemand was dan hebben we goed nieuws want nu kan je de vibe van Rapture in VR ervaren. Haal voordat je gaat spelen wel die lamp van de kast af en zet je kat even in een andere kamer want geheid dat je, en ook je kat, gaat schrikken.

Bioshock kwam al eerder naar VR als testje

In dat helse jaar van 2020 waar menig game werd uitgesteld was er één held die voor de gamer aan het werk was. Zijn naam is Wim.Buytaert.1988. Deze Zuider-buur van ons maakte in dat jaar een mod voor Half-Life: Alyx. In deze mod crash je, net zoals in de originele Bioshock maar dan met Alyx, in de oceaan en verken je het begin van Rapture. Zelfs de intro speech van Andrew Ryan zit erin. Toentertijd was de game 25 minuten lang met een maybe of er ooit een vervolg kwam.

Spoiler: er kwam een vervolg op deze mod

Anders had je dit artikel nu natuurlijk niet zitten lezen. Wim heeft na het overweldigende succes van zijn eerste mod steun gekregen op Patreon en is verder gaan ontwikkelen. Niet alleen kreeg hij steun van random mensen op het internet; ook de OG developers van Bioshock gaven hun zegen. Hierdoor zag Return to Rapture het levenslicht. In deze verbeterde variant zitten 200 assets van de originele game. Hierdoor komt Rapture tóch nog wat meer tot leven dan voorheen. Er is zelf een werkende Gatherer’s Garden waar je Plasmids uit vandaan krijgt. Audio Diaries, die de wereld van Bioshock echt tot leven doen wekken, zitten ook in het spel. In totaal heeft de game acht hoofdstukken om door te spelen. Hieronder zijn de eerste 15 minuten van de gameplay te zien en we moeten eerlijk zijn: dit ziet er toch een partijtje vet uit!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch