Menu Premium

Bijltjesdag na toxic gedrag bij Activision/Blizzard, Kotick ontslaat personeel

Mitchel Hoes 04/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De shit show van vorige week bij Activision Blizzard is blijkbaar nog lang niet afgelopen. Nu er steeds meer dirt naar boven lijkt te komen veranderd het ooit zo geroemde Blizzard in een developer die wij niet meer herkennen. Na al die (aan)klachten kon het niet anders dan dat er koppen gingen rollen. En sinds maandag is het bijltjesdag bij Activision/Blizzard. Het eerste persoon dat verdween was meteen een hele dikke vis. De studiobaas van Blizzard, J. Alan Brack meldde dat hij opstapte. Heel toevallig net na de aanklacht. Waarin hij ook als medeplichtige werd aangeduid. Blijkbaar eieren voor zijn geld gekozen. Op dinsdag kwam er een tweede grote naam bij. De Human Resource Manager van Global HR vertrok. Inderdaad, het persoon dat er zorg voor moet dragen dat iedereen zich happy voelt binnen het bedrijf. Wat zachtjes gesteld niet bepaalt het geval is.

Kotick grijpt snoeihard in bij Blizzard

En als het aan Bobby Kotick ligt, de grote baas, blijft hier niet bij. Elke werknemer waarbij bewezen wordt dat hij of zij zich misdragen heeft, die vliegt er wat hem betreft uit. “We will not just terminate employees where appropriate, but we’ll also terminate any manager found to have impeded our processes for evaluating claims and imposing appropriate consequences”. Wat Kotick betreft wordt Activision/Blizzard in de nabije toekomst het modelbedrijf als het gaat om inclusiviteit en de behandeling van werknemers. Op de vraag aan Kotick door een Amerikaanse journalist of Fran Townsend, de fraaie dame die meldde namens het bedrijf dat de aanklacht overtrokken was, dan ook de laan uit vloog, antwoordde Kotick ontkennend.

Blijft Blizzard nog wel Blizzard

Als je dit zo allemaal leest, dan lijkt het er op dat Blizzard de ernst van de aanklacht inziet. Kotick sprak bij de kwartaal cijfer bespreking immers duidelijke taal. Iedereen die over de schreef is gegaan, vliegt eruit. Maar meent hij dit echt, of praat hij voor de bühne omdat hij de aandelen koers hoog wil houden en geen sponsors wil verliezen. Ziet Kotick dit als een perfecte gelegenheid om de macht bij Blizzard helemaal naar zich toe te trekken… De tijd zal het leren…

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch