Menu Premium

Bethesda zoekt werknemers voor een next-gen RPG

Gamekings Redactie 17/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kennen ontwikkelaar en uitgever Bethesda natuurlijk vooral van games als The Elder Scrolls V: Skyrim – de andere delen in de serie niet te vergeten – en de Fallout-titels. Nu zou het zomaar kunnen zijn dat ze daar nu volgende delen voor aan het ontwikkelen zijn, want Bethesda zoekt werknemers voor een next-gen RPG. Daarnaast wordt er ook gesproken over een nog niet onthulde AAA-titel voor next-gen en PC van Battlecry Studios, een ontwikkelaar die net zoals Bethesda onderdeel is van het grotere ZeniMax Media.

Bethesda Softworks, het uitgeversgedeelte van Bethesda, heeft flink wat titels in de planning staan voor de aankomende tijd. Zo is MachineGames bezig met Wolfenstein: The New Order, werkt ZeniMax Online Studios aan The Elder Scrolls Online en krijgen we ook nog te maken met The Evil Within en Prey 2. Natuurlijk zijn heel veel mensen enthousiast gekregen voor deze games, maar diep in de harten van veel gamers is er de wens voor een nieuwe The Elder Scrolls-titel of Fallout-deel. Dat was wel te merken aan de teleurstelling die er was toen al het getease rond Fallout 4 een hoax bleek te zijn.

Nu zijn ze bij Bethesda op zoek naar flink wat nieuwe medewerkers voor next-gen games in het RPG-genre, wat zou kunnen betekenen dat de gewenste titels al wel op de tekentafel verschenen zijn. Er wordt door het bedrijf gezocht naar onder andere een programmeur voor een next-gen/PC RPG en een quest designer. Voor de laatstgenoemde is het een pre als je ervaring hebt met de The Elder Scrolls-games, dus is dat een stille hint? Verder willen ze graag een nieuwe executive producer die bekend is met action-adventure games en shooters.

Zoals eerder genoemd, heeft ook Battlecry Studios nieuwe mensen nodig. Hier gaat het om server engineers en gameplay engineers. Het was al duidelijk dat Battlecry Studios werkt aan een free-to-play MMO, dus waar deze talenten voor nodig zijn spreekt voor zich. Wat wel nieuw is, is dat zij blijkbaar werken aan een onaangekondigde next-gen/PC-game. Hiervoor hebben ze een senior environment artist en level designer voor nodig.

Als ze nu nog in de fase zitten waarin wordt gezocht naar mensen, zal het waarschijnlijk nog wel even duren voordat we duidelijkheid krijgen over waar ze mee bezig zijn. Wat hoop jij het hardst? Fallout 4, anyone? Een nieuwe IP?

Bethesda zoekt werknemers voor een next-gen RPG

Bethesda zoekt werknemers voor een next-gen RPG

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch