Menu Premium

Bethesda mag The Elder Scrolls 6 toch Redfall noemen

Dennis 24/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is alweer een jaar geleden sinds Todd Howard The Elder Scrolls 6 voor het eerst officieel aankondigde op de E3. Sinds die aankondiging hebben we eigenlijk niets nieuws van de game gehoord maar een juridisch geschil over een trademark heeft daar nu misschien verandering in gebracht.

Redfall

Drie maanden geleden kwam voor het eerst naar buiten dat schrijver Jay J. Falconer en zijn uitgever Bookbreeze een juridische zaak hadden aangespannen tegen Zenimax, de eigenaar van Bethesda. Het probleem betrof een trademark voor de naam Redfall dat Zenimax eerder had proberen vast te leggen. Een naam dat toevallig ook al de titel van een boek van Falconer was.

In een gezamenlijke verklaring laten uitgever Bookbreeze en Zenimax nu echter weten dat ze een overeenkomst hebben gesloten waardoor het juridische geschil ten einde is. Wat de overeenkomst precies inhoudt blijft voorlopig geheim. Het meest waarschijnlijke is echter dat Zenimax een hoop geld aan Bookbreeze heeft betaald waardoor ze de naam Redfall nu zonder problemen mogen gebruiken.

Hammerfall of High Rock?

Het is natuurlijk nog niet zeker dat deze trademark ook daadwerkelijk op de naam van de nieuwe Elder Scrolls game slaat, maar het lijkt wel erg waarschijnlijk. Sinds de aankondiging en teaser trailer van The Elder Scrolls 6 zijn fanatieke fans namelijk al vrij zeker van het feit dat de game zich zal gaan afspelen in de provincie(s) Hammerfell en/of High Rock. Dit vanwege de iconische geografie die we in de teaser trailer zien. Een naam als Redfall past dan ook perfect bij een game die zich in deze regionen afspeelt, aangezien Hammerfell het land is van de Redguards.

We zullen nog wel even moeten wachten tot we een officieel bericht over de titel van The Elder Scrolls 6 krijgen. Zowel deze game, als het eerder te verschijnen Starfield, zullen namelijk allebei niet op de E3 aanwezic zijn. Tot die tijd zullen we het dus met dit soort informatie en een hoop speculatie moeten doen om het wachten iets draaglijker te maken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch