Menu Premium

Bazen Google Stadia prezen eigen studio’s week voor sluiting de hemel in

Jan Johan Beldrok 17/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is nieuws naar buiten gekomen dat wederom glashard aantoont wat voor een zwalkend schip Google Stadia momenteel is. Zoals iedereen weet sloot Google Stadia begin februari de eigen gamedevelopment studio’ s. Want er zat geen toekomst in. Je zou dan denken dat dit een goed en weloverwogen plan was. iets waar ze wel even een paar weken op hebben zitten broeden. Immers, je gooit nogal wat weg en het gaat ook nog eens om mensen. Nu, schijn bedriegt, of het management bestaat uit huichelaars. Een van de twee. Een week voor het stopzetten, kregen de developers namelijk een mail van de vice-president en algemeen directeur van Google Stadia Phil Harrison. Daarin prees hij de werknemers voor de “grote vooruitgang” die ze tot dusver hadden geboekt. En dat Google Stadia door ging.

Binnen vijf dagen werd koers bij Google Stadia totaal omgegooid

Een paar dagen (vijf om exact te zijn) later was het weer echter compleet omgeslagen. Ineens waren de eigen games kansloos. Er werden massale ontslagen aangekondigd. En waar ontslagen altijd al pijnlijk zijn, kwam deze extra hard aan omdat veel developers hun leven hadden opgebroken om met ziel en zaligheid aan het project ‘Stadia’ te werken. Mensen gaven goede banen op en verhuisden in sommige gevallen zelfs naar de andere kant van de VS. En toch viel hen dit ietwat respectloze gedrag ten deel.

Developers wordt niet bestaande wortel voor gehouden

In de mail, die in handen is van de website Kotaku, staat: “[Stadia Games and Entertainment] heeft grote vooruitgang geboekt bij het opbouwen van een divers en getalenteerd team en het opzetten van een sterke line-up van exclusieve Stadia-games. We zullen de VA & E-investeringsenveloppe binnenkort bevestigen, die op zijn beurt de SG & E-strategie en 2021 [doelstellingen en belangrijkste resultaten] informeer.” Oftewel, Good job en we gaan door!. Vijf dagen later keerde Harrison de koers volledig om en kondigde hij in een openbare blogpost (dus geen mail aan developers zelf) aan dat het hoofd van Stadia Games and Entertainment, Jade Raymond, het bedrijf verliet en dat Google niet verder zou investeren ‘ in het produceren van exclusieve inhoud door ons interne ontwikkelingsteam. SG&E.’. Lekker dan. Google wilde Kotaku geen commentaar geven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch