Menu Premium
Loading...

Is sluiting gamestudio’s begin van het einde van Google Stadia?

02/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Opeens was het daar. Een persbericht van Google Stadia wat er flink inhakte. Eentje die ook beetje verrassend was omdat Stadia dankzij Cyberpunk 2077 een van de beste maanden in het prille bestaan van de gamestreamingdienst doormaakte. Maar het lijkt tevergeefs. Google heeft namelijk besloten hun studio die exclusieve spellen maakte voor de dienst dicht te gooien. Dat maakt Stadia bekend in een blogbericht.

150 man studio Google Stadia moeten vanaf vandaag op zoek naar andere baan

Het betreft de sluiting van de studio Stadia Games & Entertainment, dat nog geen enkele game had geproduceerd.  De studio had vestigingen in Los Angeles en Montreal en 150 developers in dienst. Voor hen wordt ander werk binnen het immense bedrijf gezocht. Google-topman Phil Harrison zegt dat Stadia niet klaar is. De focus ligt nu volgens hem op het door ontwikkelen van Stadia-technologie en de samenwerking met externe ontwikkelaars om hun games naar het Stadia-platform te brengen. Maar ja, dat is toch wel iets heel anders dan waar de gamestreamingdienst ooit, in 2019, mee begon. Binnen dik een jaar lijkt het game-avontuur van de Amerikaanse gigant achter de rug. En dat is op zijn minst bizar te noemen.

Is Google bezig met master move?

Want hebben we hier te maken met het begin van het einde van Google Stadia en probeert Phil Harrison de boel wat fraaier te spinnen dan het is, of is het juist een mastermove. Een move die velen nog niet zien. Daan en JJ zijn gaan zitten om deze kwestie eens goed tegen het licht te houden. Wat is nu de toekomst van Google Stadia? Bestaat de gamestreamingdienst over een jaar nog of eindigt het zoals een van de vele projecten van Google op KilledbyGoogle.com. Je ziet en hoort het in dit item over de sluiting van de gamestudio van Google Stadia.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch