Menu Premium

Battlefield 4 gaat 14 miljoen exemplaren verkopen volgens analist

Gamekings Redactie 26/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kunnen gerust stellen dat de first-person shooter het populairste genre is. Ook Electronic Arts is zich daar van bewust en ze gaan een mooie toekomst tegemoet in dat genre als we een analist mogen geloven. Battlefield 4 gaat 14 miljoen exemplaren verkopen volgens analist Arvind Bhatia. Maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de verkoopaantallen van die andere populaire shooter ‘Call of Duty’.

Als het aan Electronic Arts ligt is de strijd om de titel ‘meest populaire shooter’ nog niet gestreden. De ‘strijd’ om zieltjes te winnen neemt, bijna jaarlijks, Bijbelse proporties aan met de komst van de twee grote shooters in de game-industrie. Beide kampen hebben fanatieke volgelingen die hun favoriet religieus verdedigen. Op de fora gaat het er af en toe hard aan toe en het zal voorlopig niet dimmen met de volgende iteraties in aantocht.

Eind dit jaar komen Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts uit, en logischerwijs wil EA ditmaal een grotere hap van de shooter taart en zo Call of Duty van de troon stoten. Industrie analist Arvind Bhatia denkt dat Battlefield 4 het heel goed gaat doen en voorspelt een verkoopaantal van 14 miljoen exemplaren. Voorheen moest Battlefield qua verkoop aantallen onderdoen voor Call of Duty, maar Bhatia verwacht dat zowel Battlefield 4 als Call of Duty: Ghosts succesvol worden. Ze kunnen succesvol naast elkaar bestaan, beweert hij.

Of dat ook geldt voor de fanatieke volgelingen, is nog maar de vraag. Gelukkig blijft het bij verbaal geweld, en neemt het geen hooligan taferelen aan. Zo blijft het nog enigszins grappig om de fanboy wars te volgen.

Battlefield 4 gaat 14 miljoen exemplaren verkopen volgens analist

Battlefield 4 gaat 14 miljoen exemplaren verkopen volgens analist

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch