Menu Premium

Baas PlatinumGames niet onder de indruk van next-gen consoles

Dennis 20/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de E3 weten we nu de eerste kleine details van de aankomende next-gen consoles: de PlayStation 5 en Project Scarlett. De baas van PlatinumGames is er echter allesbehalve van onder de indruk.

Next-gen consoles zijn meer van hetzelfde

In een interview met Video Games Chronicle vertelt Atsushi Inaba dat hij het moeilijk vindt om enthousiast te worden over wat hij tot nu toe van de next-gen consoles gezien en gehoord heeft. De nu bekende nieuwe SSDs, processoren, en videokaarten zijn volgens hem meer van hetzelfde. Ze zullen vast voor betere graphics en kortere laadtijden zorgen maar het blijven allemaal dingen die al bestaan. En hoewel deze verbeteringen goed voor de consument zijn, is Inaba vooral teleurgesteld dat het vergeleken met voorgaande generaties maar weinig innovatief of “disruptive” is.

Hij is daarentegen veel enthousiaster over cloud-platformen zoals Google Stadia. 

It’s hard to get excited about stuff that kind of already exists, but has been repurposed to a certain degree. That’s why for me, things like cloud platforms represent innovation and something very, very different – they’re platforms that excite me and where I feel there is a lot more innovation happening.

Gameplay boven graphics

Het is misschien niet zo verrassend om dit van PlatinumGames te horen. De studio heeft graphics namelijk nooit echt op de eerste plaats gezet. Games als Bayonetta, Nier Automata, en Vanquish zijn typisch titels waar de gameplay duidelijk boven de graphics komt. Het feit dat PlatinumGames erg actief was op de relatief zwakke WiiU laat dit ook goed zien. Met aankomende games als Bayonetta 3 en Astral Chain op de Switch lijkt hier in de toekomst ook geen verandering in te komen.

De aankomende next-gen consoles zullen deze games dan ook niet veel veranderen. Iets wat misschien wel was gebeurd als de next-gen consoles uniekere chips hadden dan de onderdelen die we al in PCs kunnen zien. 

Wat denk jij? Geef jij hem gelijk of ben je juist blij dat de next-gen consoles het bij de vertrouwde architectuur houden?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch