Menu Premium

Atelier Rorona Plus: The Alchemist of Arland verschijnt in juni

Lisette Atsma 08/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Atelier-serie van Japanse ontwikkelaar Dust loopt al jaren. De eerste game van de Japanse RPG kwam uit op de PlayStation in 1997. De serie was origineel ook bedoeld voor deze consolereeks, maar heeft zich sindsdien uitgebreid naar onder andere de PlayStation Vita. Deze handheld-versies komen allemaal met een aantal jaar vertraging uit, wegens het omzetten naar deze technologie. Het is nu echter tijd voor New Atelier Rorona om uit te komen op de PlayStation Vita. Atelier Rorona Plus: The Alchemist of Arland verschijnt in juni. De game zal echter ook opnieuw, met verbeterde graphics en extra goodies, worden uitgebracht op de PlayStation 3, op welke hij origineel in 2010 uitkwam.

De Atelier-serie is gebaseerd rond het idee van alchemie. Iedere game vindt plaats in een ander alchemistisch atelier. Als personage kan je door de wijde wereld trekken en allerlei voorwerpen verzamelen. Deze voorwerpen moet je vervolgens gebruiken in alchemistische recepten waarmee je allerlei andere dingen kunt maken. Met deze voorwerpen kan je vervolgens vechten om nog meer items te verzamelen. Atelier Rorona bestond origineel uit twaalf hoofdstukken, welke elk een span van drie maanden omvat. In ieder van deze periodes krijg je een opdracht die volbracht moet worden tegen het einde van de periode. Wanneer je hierin faalt, zal je opnieuw moeten beginnen met een andere savegame. Het einde van de game hangt sterk af van hoe je door de game heen speelt en hoe je omgaat met de personages die je tegenkomt.

Voor de nieuwe versie van Atelier Rorona Plus hebben ze het Atelier Rorona compleet opnieuw gebouwd met een 3D character model. De game heeft een verbeterd crafting-systeem, het vechtsysteem is vernieuwd en uitgebreid, en de game heeft extra hoofdstukken en speelbare personages gekregen. Daarnaast heeft de PlayStation Vita een cross-content systeem met Atelier Meruru Plus en Atelier Totori Plus, waar je voorwerpen kunt begraven en in de andere games zal kunnen gebruiken.

De game zal voor de PlayStation 3 op 20 juni in de winkels liggen. Voor de PlayStation Vita zal hij dan ook uitkomen, maar die versie zal alleen digitaal, via de PlayStation Store verkrijgbaar zijn.

Atelier Rorona Plus: The Alchemist of Arland verschijnt in juni

Atelier Rorona Plus: The Alchemist of Arland verschijnt in juni

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch