Menu Premium
Loading...

Assassin’s Creed IV: Black Flag Building A Next-Gen Open World

Gamekings Redactie 12/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Per jaar valt er in Nederland zo tussen de 700 en 900 millimeter water uit de lucht, een gegeven waar wij ons dag in dag uit druk over kunnen maken. In zo goed als elk gesprek dat tussen Nederlanders wordt gevoerd, komt het weer wel een keer aan bod. Het is bijna een soort obsessie. Een gebied dat nog veel meer te maken heeft met grote hoeveelheden engelenpis is het Caribisch gebied, de plek waar Assassin’s Creed IV: Black Flag zich afspeelt. In de Assassin’s Creed IV: Black Flag Building A Next-gen Open World video wordt dan ook uitgebreid ingegaan op het dynamische weer-systeem van Ubisoft’s aankomende telg uit de sluipmoordenaren-franchise. Mocht je gemaakt zijn van suiker, wees dan niet bang, de video toont nog vele andere aspecten uit de game die het de definitie next-gen toe-eigenen.

Als stoere piraat ben je natuurlijk niet bang voor een beetje regen. Nee, als zeebonk van het eerste uur voel je je het meest op je plek op het dek van je schip, tijdens een wilde storm, terwijl het met bakken uit de hemel valt. Nou, dat komt goed uit, want dankzij het dynamische weer-systeem dat Ubisoft heeft ontwikkeld voor Assassin’s Creed IV: Black Flag kun je elke druppel tellen, letterlijk welteverstaan, want elke druppel wordt apart berekend en weergeven.

Aangezien zo’n veertig procent van Assassin’s Creed IV: Black Flag’s gameplay uit Naval Warfare bestaat, zal je zelfs op momenten dat je de zon door je hoed heen voelt branden nog een nat pak kunnen halen. De zee, waar jij met je schip anderen terroriseert of opzoek gaat naar verborgen schatten, is volgens de mannen van Ubisoft Montreal realistischer dan ooit te voren. Nee, niet alleen realistischer dan die uit de vorige delen, maar natuurlijker én mooier dan je ooit in een game hebt gezien. Erg grote woorden, maar wat we tot nu toe in de video hebben gezien, is daarentegen dan ook wel ontzettend slick.

De video behandelt nog een aantal punten die er volgens de makers voor zorgen dat Assassin’s Creed IV: Black Flag een echte next-gen titel genoemd mag worden. Om te bepalen of het echt zo goed wordt als de video weergeeft, weten we pas op 29 november. Dat is namelijk de datum waarop de game uitkomt op de PlayStation 4. Assassin’s Creed IV: Black Flag verschijnt op 1 november al voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U, en de Xbox One-versie komt uit wanneer die console ook in Nederland te verkrijgen is.

Assassin's Creed IV: Black Flag Building A Next-gen Open World

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch