Menu Premium

‘Apple dacht aan overname Disney of Netflix voor streamingdienst’

Hylke Haagsma 25/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apple heeft eraan gedacht om Disney of Netflix over te kopen en op deze manier een eigen videostreamingservice te starten. Dit schrijft The Wall Street Journal. Apple koos hier uiteindelijk niet voor maar ging samenwerken met verschillende streamingdiensten.

Streamen met Apple

Wanneer Apple er wel voor had gekozen om Disney of Netflix te kopen dan hadden ze een paar jaar geleden al kunnen beginnen met hun videostreamingdienst. In plaats van nu pas. Dit is naar voren gekomen in een artikel van The Wall Street Journal die onder andere ook gaat over de Apple presentatie van vanavond. Het is echter niet bekend of Apple gesprekken is aangegaan met Netflix en Disney voor een eventuele overname. Waar het op is misgelopen en of ze überhaupt al aan het onderhandelen waren is dus gissen. Apple zal geen eigen series en shows gratis aanbieden als promotie van de eigen streamingdienst. Hoeveel dat wel gaat kosten is voorlopig nog de vraag. Volgens TWSJ zouden Showtime,HBO en Starz in de streamingdienst zitten voor 9,99 dollar per stuk. Ook zou er een nieuwsabonnement bij zitten. TWSJ zou hier zelf aan mee doen en daarnaast zou er plaats zijn voor Glamour en People Magazine.

Disney slokt ook Fox op

Maar Disney is niet overgenomen door Apple en zit absoluut niet stil. Dat Disney een gigant is dat wisten we al eventjes. Maar Disney is nog groter geworden. De gigantische deal om de meerderheid van Fox’s franchises over te nemen is erdoorheen. Disney krijgt zo de rechten over The Simpsons, Family Guy, Deadpool en X-Men. De Disneytrein dendert onverminderd door. Gaan ze dan echt alles opslokken in de toekomst?

Apple presentatie

Vanavond om 18:00 Nederlandse tijd is het evenement van Apple dan hier. Het is de verwachting dat Apple de streamingdienst hier uit de doeken zal gaan doen. Wat verwachten jullie van vanavond? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch