Menu Premium

Apex Legends Tap-Strafing trick verdwijnt met update 10.1

Mitchel Hoes 01/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De gameplay mechanic waarbij gebruik wordt gemaakt van een bepaalde beweging om snel van richting te veranderen, wordt binnenkort verwijderd. Tap-strafing is een door spelers gemaakte bewegingsstrategie in Respawn’s Apex Legends. Respawn liet weten dat Tap-Strafing in Patch 10.1 zal worden verwijderd.

Tap-Strafing is de mogelijkheid om te draaien in de lucht

Tap-Strafing is een beweging waarmee spelers in de lucht kunnen draaien. Het kan alleen worden gedaan met muis en toetsenbord. De beweging omvat een paar stappen voor een voorwaartse beweging door met de muis omhoog of omlaag te gaan. Het is een techniek die best veel gebruikt wordt door Apex Legends spelers op de pc. In het Reddit filmpje hieronder kun je zien wat het precies is.

Het is alleen voor pc gamers een voordeel

Tap-Strafing is niet bedoeld als gameplay mechanic van de game zelf, maar is een funcite die spelers zelf hebben ontdekt. Talloze competitieve games, of het nu Rocket League of Call of Duty is, zien vaak dat spelers zulke tricks gebruiken waarvan de ontwikkelaars misschien niet hadden verwacht of überhaupt wisten dat ze bestonden. Tap-Strafing heeft veel voordelen voor spelers die weten hoe ze het goed kunnen gebruiken. Verder aangezien het alleen mogelijk is op toetsenbord en muis is het een bron van veel klachten. Zeker voor andere spelers die op een andere console spelen is het erg vervelend. Respawn heeft daarom op Twitter laten weten dat ze het gaan verwijderen.

 

Afgaande op de Twitter-reacties van Respawn’s aankondiging, hebben fans veel te zeggen over het onderwerp. Veel Apex Legends spelers doen een beroep op Respawn om de functie toch in het spel te behouden.

Niet de eerste keer dat ze een mechanic verwijderen

Het is niet de eerste keer dat Respawn bepaalde tricks heeft verwijderd in Apex Legends. Lang geleden in het eerste seizoen van de game, verwijderde Respawn de mogelijkheid voor een bunny hop. Dat is een trick waardoor spelers in het vertragingseffect omzeilen van een health item. Of er verder nog meer mogelijkheden worden verwijderd is dus maar afwachten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch