Menu Premium

Apex Legends krijgt tijdelijk veelgevraagde nieuwe feature

Dansky 31/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apex Legends, de welbekende battle royale van EA, krijgt een tijdelijke nieuwe manier van spelen: Duos.

Solos

Het was in eerste instantie niet bekend of het ooit zou gebeuren: Solo en Duo queue. Twee van de meest gevraagde nieuwe functies binnen Apex Legends. Het stond wel al een tijd op de agenda, bij spelers sowieso en bij Respawn schijnbaar ook, maar in augustus was de tijd dan eindelijk daar: Solo queue kwam naar Apex Legends. Solos is eigenlijk een gigantische Free For All: 60 schietgrage mannen en vrouwen nemen het tegen elkaar op. Maar hierdoor zijn er ook geen squadmates die jou kunnen reviven als je weer eens te gretig was en tóch de hoek om rende om vervolgens een muur van kogels te eten.

Duos

Respawn gaat nu de tweede veel gevraagde mode tijdelijk toevoegen: Duos. Startende 5 november kan je met één andere vriend of vriendin Apex Legends spelen. In 30 teams van 2 zal men weer massaal uit het vliegtuig springen. Vanaf dan kan je, met een beetje communicatie, toch als een overenthousiaste puppy dat ene gebouw in rennen. Helaas is de mode wel tijdelijk en zal deze mode dus, net als de Solo mode, verdwijnen. Wanneer dat is, heeft Respawn nog niet bekend gemaakt. Echter is het zo dat de Solos mode verdween na twee weken dus het zou zo maar zo kunnen zijn dat ook deze gamemode weg is na twee weken.

Apex Legends experimenteert

Apex Legends heeft een sterke focus op teamspel: kijk maar naar de verschillende Legends die elkaar goed ondersteunen. Denk aan Lifeline en Gibraltar, ‘healer’ en ‘tank’, die tezamen met Wattson, ‘static defender’, als een soort 300 lang stand kunnen houden. Toch zijn Solo en Duo modes erg gewild onder de fans. Het lijkt erop dat Respawn met de tijdelijkheid van deze modes wilt onderzoeken hoe bepaalde Legends het doen in Solo en Duo mode en of de fans van Apex Legends het spel op deze manier ook willen, en blijven, spelen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch