Menu Premium

Apex Legends is een enorme hit en zelfs Fortnite is bang

Jan Johan Beldrok 08/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Apex Legends, de nieuwste telg uit de Battle Royale familie lijkt een enorme hit te gaan worden. Hadden na de eerste dag 1 miljoen spelers de game al binnen getrokken, na drie dagen staat de teller op 10 miljoen spelers. En counting. Het enthousiasme op social media spat van de #ApexLegends posts af. En bij dit soort free-to-play games is een dergelijke positieve drive vanuit de community extreem belangrijk. Dit is immers de reclame-campagne waarmee het spel aan de man en vrouw wordt gebracht. Fortnite is ook groot geworden dankzij de boost vanuit de community.

Epic ‘manipuleert’ Google zoekresultaat ‘Apex Legends’

Epic weet dit. En of nu echt bang zijn of niet, ze gooiden er wel meteen een zakje geld tegenaan (daar hebben ze er gelukkig genoeg van) om de zoekresultaten op Google naar Apex Legends te ‘bewerken’. Zocht je gisteren in de zoekmachine naar ‘Apex Legends’ dan verscheen de officiële website van Fornite als advertentie bovenaan de pagina. Beetje flauw, maar wel erg effectief.

Free-to-Play kan snel opblazen

JJ snapt de move van Epic wel. ‘Je kunt natuurlijk zeggen, waar maken ze zich druk om. Ze hebben tientallen miljoenen spelers en Apex Legends net tien. In de wereld van Free-to-Play kan een game echter ook razendsnel ingehaald worden door een ander. Zie PUBG, wat ooit dominant was maar opeens in razend tempo door Fortnite werd ingehaald. Niet dat dit nu ook zo snel gaat gebeuren met Apex Legends en Fortnite, daar is de voorsprong nog te groot, maar op dit moment zie je wel dat Fornite wat meer negatieve publiciteit krijgt door aanpassingen zoals het vliegtuig, terwijl tegelijkertijd Apex Legends de afgelopen dagen Twitch domineert. Influencers zijn duidelijk blij dat ze weer eens iets anders kunnen spelen en de game is goed. In dat licht is het erg slim van Epic om niet op hun lauweren te gaan rusten en nu al actie te ondernemen.’

Ben je benieuwd wat wij van Apex Legends vinden? Check dan hier de Let’s Play van Skate en JJ.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch