Menu Premium

Analisten zeggen dat Black Ops 2 al heeft gepiekt in retail

Gamekings Redactie 05/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Analisten zeggen dat Black Ops 2 al heeft gepiekt in retail. De mannen met de taart-diagrammen en grafieken wijzen erop dat de nieuwe Call of Duty games steeds minder verkopen dan hun voorganger. Volgens de analisten gingen er minder Modern Warfare 3 games over de toonbank dan Black Ops, en verkocht Black Ops slechter dan Modern Warfare 2.

Volgens analist Ben Schachter van Macquarie Securities kan het best wel eens zijn dat Call of Duty piekte in 2011. Desalniettemin blijft de Call of Duty reeks de best verkopende franchise tot nog toe en ook van Black Ops 2 wordt verwacht dat er weer miljoenen worden verkocht. De mannen bij Activision kunnen dus nog rustig slapen. In een bed van goud. Op een matras gevuld met bankbiljetten.

Wat is de reden dat de verkoop terugloopt? Het zijn er verschillende. De economie kwakkelt nog steeds, de nieuwe consoles komen er aan, waardoor verkoop van games op de oude consoles altijd terugloopt, en dan is er nog altijd de goeie ouwe concurrentie. Battlefield nam een aardige hap uit Call of Duty’s marktaandeel en de nieuwe Halo en Medal of Honor laten ook niet lang meer op zich wachten.

Toch valt het allemaal wel mee. De digitale en PC verkopen zijn niet meegeteld en zoals gezegd, zal Black Ops 2 ook nog wel miljoenen verkopen. Bovendien gaat Call of Duty online in China, wat een enorme markt oplevert van gamers die spelen tot ze er letterlijk dood bij neervallen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch