Menu Premium
Loading...

Amnesia: A Machine for Pigs verschijnt 10 september

Karim Shehata 16/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met Amnesia: The Dark Descent heeft ontwikkelaar Frictional Games in 2010 een solide survival-horror afgeleverd. Het tweede deel wordt door The Chinese Room gemaakt, welke we kennen van de voormalige Half Life 2-mod Dear Esther, welke later een commerciële release kende. Nu gaat de onafhankelijke ontwikkelaar verder met de Amnesia-serie en we zijn nu te weten gekomen wanneer de volgende game verschijnt. Amnesia: A Machine for Pigs verschijnt 10 september, voor de PC en Mac.

De serie wordt nog steeds door Frictional Games op de markt gezet en de uitgever heeft meteen een trailer toegevoegd aan dit nieuws. De game lijkt overigens net zo opmerkelijk te gaan worden als zijn voorganger én de andere games die The Chinese Room heeft afgeleverd, want wanneer je de beschikking hebt over een zwakke maag, eet je waarschijnlijk geen varkensvlees meer na dit deel in de Amnesia-franchise.

Dat de eerste Amnesia, die de subtitel The Dark Descent met zich meedraagt, een succes is gebleken, blijkt uit de massale belangstelling die uitgevers hebben gehad voor die game. De survival-horror was in eerste instantie een download-only game, totdat de Oost-Europese uitgever 1C de game in een doosje wilde verpakken. Het inmiddels failliet verklaarde THQ heeft de game in Noord-Amerika uitgegeven.

Frictional Games neemt uiteraard de digitale release voor hun rekening. Of zij ook ervoor gaan zorgen dat de fysieke versie van Amnesia: A Machine for Pigs in de winkels gaan liggen is onduidelijk, maar daar gaan we vanzelf achterkomen. De merkwaardige survival-horror verschijnt, zoals gezegd, op 10 september voor de PC en Mac. Wie dus niet kan wachten op bijvoorbeeld The Evil Within, die pas in 2014 verschijnt, zou deze nazomer alvast kunnen beginnen met griezelen.

Amnesia: A Machine for Pigs verschijnt 10 september

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch