Menu Premium

Amerikaanse studenten roepen op tot boycotten Blizzard

Dansky 09/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Amerikaanse studenten die meedoen aan de American Collegiate Hearthstone Championship betuigden hun steun voor Hong Kong en boycotten Blizzard in hun laatste match van de avond.

Free Hong Kong

Tijdens de laatste match van de avond tussen de American University en Worcester Polytechnic Institute hebben de studenten van de American University hun steun betuigd voor de protesten in Hong Kong. Toen de match op zijn einde liep hield het drietal een zelfgemaakt papiertje omhoog (rond 51:38) met de tekst: “Free Hong Kong, Boycott Blizz”. Vervolgens werd de camera snel naar een ander beeld gebracht maar het briefje was al duidelijk te zien geweest.

Blizzard onder vuur

Blizzard ligt sinds het bannen van de pro speler Blitzchung onder hevig vuur van de community. De speler uit Hong Kong betuigde zijn steun voor zijn stadsstaat en kreeg hiervoor de banhammer, samen met de twee casters die op dat moment aan het presenteren waren. Dit resulteerde in een felle reactie van de community. De reactie was zodanig fel dat de Subreddit van Blizzard een paar uur op privé is gezet waardoor niemand meer de Subreddit op kon. De Subreddit is echter nu weer open en aan de posts te zien is de community nog lang niet klaar met het uiten van hun onvrede over Blizzard.

Community laat zich horen

Blizzard wordt belaagd van alle kanten. Onder andere de moderator van de Subreddit van Hearthstone heeft gezegd ermee te stoppen. Zijn woorden laten niet veel te wensen over:

After 4 years of being a moderator for the sub and an advocate for this game, i am leaving the moderation team as this is no longer a company i want to support or follow.”

De post heeft op het moment van schrijven 32 duizend upvotes gekregen. Maar er is meer.

Blizzard heeft, net als vele andere bedrijven, kernwaardes. Twee van deze kernwaardes zijn Every Voice Matters en Think Globally. De waardes, in totaal acht, zijn ook te zien voor Blizzard HQ. Een werknemer van Blizzard heeft op geheel eigen wijze laten weten hoe hij over zijn bedrijf denkt.

Zo te zien heeft de reputatie van Blizzard een duikvlucht genomen. Maar wat vinden jullie hier eigenlijk van? Zullen jullie stoppen met het spelen van Blizzard games en hun boycotten? Heeft dat eigenlijk wel nut of gaan ze vrolijk door?

Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch