Menu Premium

Amazon bezig met de ontwikkeling van een Lord of the Rings MMO

Reilly 10/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben al een tijdje eigenlijk niet zoveel meer gehoord van Amazon Game Studios. Grote kans dat je geen game van de studio op kunt noemen. Daar komt als het aan Amazon ligt verandering in. We weten namelijk te melden dat Amazon Game Studios werkt aan een heuze free-to-play MMO in het Lord of the Rings universum. De game wordt geproduceerd voor PC en consoles. Een release date is nog niet bekend.

Amazon en Lord of the Rings

Het ligt eigenlijk wel aardig voor de hand dat Amazon aan een Lord of the Rings game werkt. Amazon is namelijk ook momenteel een Lord of the Rings televisie serie aan het produceren. Toch zegt Amazon dat de serie en game niet aan elkaar gelinkt zijn. Wel is Amazon ondertussen ook nog bezig aan een andere MMO: New World.

Amazon werkt niet alleen aan de game. De game wordt in samenwerking met Athlon Games ontwikkeld. Athlon Games heeft tot nu toe geen eigen games ontwikkeld. Haar moederbedrijf, Leyou, heeft wel wat aandelen in een paar andere studio’s, waaronder de ontwikkelaar van Warframe.

In de ban van de ring

Opmerkelijk is dat er al een MMORPG in het LoTR universum bestaat: The Lord of the Rings Online. Deze titel kwam in 2007 uit en draait nog steeds. Of dat gaat veranderen met de release van deze MMO is niet bekend.

Ondertussen werkt Daedalic ook aan een game in het LoTR universum. Of specifieker: een game over Gollum. Over deze game is nog weinig informatie bekend. Wel weten we dat Daedalic een release date van ergens in 2021 op het oog heeft.

Monolith lijkt ondertussen te werken aan de volgende titel in haar Middle-Earth reeks. Ook daar is nog weinig bekend over maar de geruchten gaan dat de volgende game een echte open wereld zal hebben.

De echte fans mogen dus wel in hun handjes wrijven met al die games die eraan zitten te komen! Of ze ook kwalitatief goed gaan zijn is natuurlijk nog de vraag.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch