Menu Premium

Alpha beelden opgedoken van singleplayer campaign Call of Duty: Black Ops 4

Dansky 26/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Call of Duty: Black Ops 4 had zoals iedereen weet geen singleplayer campaign. Nouja, er waren de Specialists missies maar daar stopte het. Toen het nieuws bekend werd was de schok dan ook erg groot: een Call of Duty game zónder singleplayer was bijna ondenkbaar. Daargelaten dat de games vooral werden gespeeld omwille van hun multiplayer. Nu komt naar voren dat er in een vroeg stadium wel degelijk een singleplayer campaign in de game heeft gezeten!

Alpha footage van Call of Duty: Black Ops 4 laat gameplay zien

De beelden komen naar buiten middels een lek. In de twee minuten durende video is een bekend fenomeen te zien. Je bent op zoek naar de gegijzelde Aquilus CEO. Je typische search and rescue missie die we al honderd keer hebben gezien. Via huisjes, binnenplaatsen en een restaurant kom je uiteindelijk bij de gijzelaar terecht. Wat opvalt, naast de gigantische roze APC, is dat aan het begin van de video bovenin het beeld 5 lives remaining te zien is. Dit breekt met de normale gang van zaken, iets wat Black Ops 4 natuurlijk sowieso al deed, doordat je normaal gesproken oneindig lang kan blijven proberen. Wat dit voor verdere invloed had gehad op de campaign zal helaas nooit bekend worden.

Een klein kijkje in een andere realiteit

In de video zien de graphics er niet uit. Vrij logisch gezien het hier gaat om alpha beelden. Maar het geeft ons wel een kijkje in een andere realiteit. Eentje waar Call of Duty: Black Ops 4 wél een singleplayer campaign had. En misschien wel geen battle-royale. Of misschien wel allebei. Vorig jaar schreef Jason Schreier, bekend van Kotaku, in een artikel over The Human Cost of Call of Duty Black Ops 4  over een mogelijke 2v2 multiplayer mechanic in de campaign mode. Een soort hybride singleplayer campaign met multiplayer aspecten. Hierbij zouden spelers de singleplayer campaign van beide kanten kunnen spelen. Moet het ene team een convoy opblazen? Dan verdedigt het andere team en vice versa. Helaas is dit er dus nooit van gekomen. Nu Warzone echter bestaat hoeft er niet meer gekozen te worden tussen singleplayer campaign en battle-royale. Dus wie weet zien we het verlengde van dit idee wel in de nieuwe Call of Duty Black Ops: Cold War.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch