Menu Premium

Age of Empires: Definitive Edition uitgesteld naar 2018

Richard den Toom 16/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

In augustus sprong menig Age of Empires-fan een gat in de lucht: tijdens Gamescom werd namelijk de aankondiging gedaan dat de remake van de eerste Age of Empires op 19 oktober uit zou komen. Maar er is slecht nieuws. Het verantwoordelijke ontwikkelteam heeft in een blogpost laten weten dat Age of Empires: Definitive Edition uitgesteld wordt naar begin 2018.

Naar eigen zeggen is er binnen het ontwikkelteam veel discussie geweest over hoe ze de remake wilden aanpakken. Zoveel mogelijk trouw blijven aan het origineel of de game juist grondig moderniseren? Kennelijk zijn ze er onderling niet uit gekomen en zoeken ze nu antwoorden bij de community. Dat doen ze door een closed beta op te zetten en met de feedback die de closed beta oplevert, gaan ze aan de slag om de game voor release verder af te werken.

Jezelf opgeven voor de closed beta kan overigens hierrr. De remake wordt verzorgd door Microsoft Studios en om mee te kunnen doen heb je een Xbox Live account nodig. Dat betekent ook dat de game niet uit zal komen op Steam, maar in de Windows Store.

Age of Empires: Definitive Edition moet ergens in het begin van 2018 uit gaan komen. Welke kant moet de remake volgens jullie op: zoveel mogelijk trouw blijven aan het origineel of moet de game voldoen aan moderne standaarden? Laat het weten in de comments!

Bron: Age of Empires & PC Gamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch