Menu Premium

Age of Empires: Definitive Edition releasedatum bekendgemaakt

Maarten van Steijn 19/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Indrukwekkende veldslagen, nederzettingen bouwen die uitgroeien tot steden en veranderen met de tand des tijds en nieuwe gebieden ontdekken. We hebben het dan natuurlijk over de nostalgische Age of Empires reeks! Dat Age of Empires: Definitive Edition uitgesteld is naar 2018, is inmiddels al een tijdje bekend. Maar Microsoft heeft zojuist een keiharde releasedatum gegeven. Op 20 februari 2018 zal de game wereldwijd op de planken liggen.

Na zijn originele release in 1997 is er een hoop ter verandering aangebracht. Zo zal de game als een zonnetje moeten draaien in 4K, zullen de soundtracks een schop onder de kont krijgen en gaan de campaign en scenario editor de nodige verbeteringen met zich meebrengen. Dat niet alleen, de game gaat ook nog eens online op Xbox Live en via LAN draaien.

Waren de potjes Age of Empires bij jou destijds vaste prik en kun je niet wachten op deze Definitive Edition? Het is nog steeds mogelijk om je in te schrijven voor de multiplayer beta. Deze gaat op 29 januari voor een selectieve groep spelers open. Hiervoor is wel een Xbox Live account nodig.

Naast deze gepimpte versie van het eerste Age of Empires deel uit de franchise, liggen ook de Definitive Edition versies voor deeltje 2 en 3 in het verschiet. Als kers op de taart komt er uiteindelijk, ergens in de toekomst, ook nog een Age of Empires 4 onze kant op. Alweer zin om oude tijden te herbeleven? Of slinger jij deze game ook in 2018 nog wel eens aan? Laat het achter in de comments.

Bron: vg247.comĀ 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch