Menu Premium
Loading...

Age of Empires 4 onthuld

Richard den Toom 22/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zit weer leven in de Age of Empires-serie! Het origineel viert in oktober haar twintigste verjaardag en dat wordt gevierd met een heruitgave van het eerste deel, waarover hier meer. Maar spectaculairder is het nieuws dat er een volledig nieuw deel komt in de serie, Age of Empires 4, ontwikkeld door niemand minder dan Relic Entertainment!

De eerste drie delen werden gemaakt door Ensemble Studios, met Age of Empires 3 als laatste officiële deel dat uitkwam in 2005 en de laatste uitbreiding die voor het derde deel uitkwam in 2007. In januari 2009 sloot Microsoft Ensemble Studios en medewerkers waaierden uit over verschillende studio’s, onder andere naar Robot Entertainment, dat in 2011 nog een weinig succesvolle poging ondernam om de serie nieuw leven in te blazen met Age of Empires Online.

Nu is het de beurt aan Relic Entertainment om de serie met het vierde deel naar moderne standaarden te brengen. De studio heeft veel ervaring met strategygames en is bekend van Company of Heroes en Warhammer 40k: Dawn of War. Over Age of Empires 4 is verder nog weinig bekend, geen releasedatum en de trailer is vooral een terugblik op de serie. Elk nieuw deel binnen de serie ging altijd verder in de tijd (deel 1: Oudheid, deel 2: Middeleeuwen en deel 3: Vroegmoderne Tijd) en dat zou betekenen dat we met deel 4 aanbelanden aan het eind van de negentiende eeuw.

Zijn jullie tevreden dat Age of Empires weer terugkeert na zo lang afwezig te zijn geweest? En hebben jullie er vertrouwen in dat Age of Empires 4 in de juiste handen is bij Relic Entertainment? Laat het weten in de comments!

Bron: Age of Empires & Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch