Menu Premium

Activision: ‘Remaster van Modern Warfare 3 is er niet en komt ook nooit uit’

Jan Johan Beldrok 10/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er doen al tijden geruchten de rondte dat Activision bezig zou zijn met een remaster van van Call of Duty: Modern Warfare 3. Want why not. Er zijn ook remasters geweest van deel 1 en 2. En die waren prima te pruimen. Verkochten ook goed. Een deel 3 is dan meer dan logisch. Toch? Niet dus. Activision maakte maandag bekend dat alle geruchten rondom de remake totale onzin waren. De mega publisher ging zelfs zo ver dat ze berichten over een remaster van de game uit 2011 bestempelden als fake news. “Een remaster van Modern Warfare 3, campagne of multiplayer, bestaat niet. Alle andere berichten zijn onjuist”. Dat meldde een woordvoerder van Activision tegen GameSpot.

Remaster van Modern Warfare 3 gaat er nooit komen

Alle zogenaamde insiders, en wij brachten dat nieuws ook. We zaten er allemaal dus goed naast. Waar de geruchten op gebaseerd waren, is onbekend. Kan ook een deel wishfull thinkings zijn geweest. Vooral in de periode dat men riep dat er dit najaar geen nieuwe Call of Duty zou komen, wegens problemen met developer Sledgehammer, dook het ‘nieuws’ op. En het verleden deed ook een duit in het zakje.

Van de eerste twee delen kwamen wel opgepoetste versies uit

Activision bracht namelijk in 2020 een remaster van de campagne van Modern Warfare 2 uitgebracht. De andere remaster was voor Call of Duty 4: Modern Warfare. Deze werd aanvankelijk alleen aangeboden via de premium-edities van Infinite Warfare en pas in 2016 afzonderlijk verkocht. In tegenstelling tot Modern Warfare 2 Remastered, omvatte Modern Warfare Remastered campagne én een multiplayer. En die laatste hebben we hier op de redactie met veel plezier gespeeld. De remaster van Modern Warfare , ooit ontwikkeld door Infinity Ward en uitgebracht op PS3, Xbox 360 en pc, zit er dus niet in. Althans, als we Activision mogen geloven. En in de zaak Blizzard blijkt dat daar soms ook lichtelijk gelogen wordt. Dus zeg nooit nooit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch