Menu Premium

Activision haalt beruchte statistieken pagina Warzone offline

JeffreyHage 30/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De statistieken pagina SBMM Warzone is hoogstpersoonlijk door Activision offline gehaald. De Belgische oprichters kregen de kans van Activision om hun site offline te halen, maar gaven hier mopperend gehoor aan. De reden dat de website offline is gehaald laat zich raden: schending van de privacywetgeving in de VS en Europa. En daarnaast verdiende de site ook geld met premium abonnementen en het gebruik van de statistieken. Een deel van de gamers haatte de site ook omdat cheaters zo konden zien of ze een in makkelijke of moeilijke match terecht kwamen.

Je statistieken inzien via een derde partij

Activision staat het bekijken van je statistieken als je KDR, win-lose ratio en gemiddelde aantal punten natuurlijk in-game toe. Maar als je wat meer uitgebreide statistieken in wil zien was er heel lang niks tot SBMM Warzone online ging. Nu Activision deze partij offline heeft gehaald lijkt er voorlopig niks meer te komen wat je stats zo tot in detail bekijkt. De Belgen van SBMM Warzone zijn wel aan het proberen om een samenwerking met Activision aan te gaan, maar hier lijken de Amerikanen vooralsnog niet heel happig op. In de tweet hieronder vind je het volledige statement (of is het niet statment?) van SBMM Warzone.

Het grote probleem van Activision

Activision heeft – naar eigen zeggen – de statssite offline gehaald omdat de privacywetgeving van de VS en Europa werd geschonden. Dat is gelijk ook het grootste probleem van de ontwikkelaar, maar er is ook een ander probleem. En dat is – zoals altijd – geld. Op de site draaiden advertenties. En van die inkomsten ving Activision uiteraard niets. Als je daarnaast nog uitgebreidere statistieken wilde hebben kon je bij SBMM Warzone een abonnement afsluiten waardoor je nog meer inzicht kreeg in je speelstijl, stats en meer.  Ook hier kreeg Activision geen cent voor, wat ook een goed motief kan zijn om zo’n site als deze offline te halen. Is dit dan alleen maar slecht nieuws? Nee hoor. Sinds vandaag kun je namelijk ook Call of Duty updaten en wat meer ruimte op je console vrij maken. Goed, met stats heeft het niks te maken, maar het is toch fijn.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch