Menu Premium

Activision dropt Call of Duty stemacteur na seksistische opmerkingen

JeffreyHage 11/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jeff Leach moet op zoek een andere baan. De Call of Duty stemacteur die je kent als de stem van Ghost in Warzone is door Activision aan de kant geschoven. Dit vanwege het feit dat er een montage van hem is opgedoken waarin hij seksistische en vrouwonvriendelijke opmerkingen maakt. De video is op Twitter opgedoken, waarna Leach is ontslagen. Eén ding is dus duidelijk: seksistische praat en vrouwonvriendelijke opmerkingen zijn niet getolereerd bij Activision.

De video waar het om draait

De video dook op 7 mei op via Twitter. In de video waarin Leach te zien is, maakt hij zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen. De eerste video uit 2017 is direct raak. Hij zegt in de video dat een vrouwelijke streamer TheZombiUnicorn niet op komt dagen vanwege een bepaalde reden. En die reden was, aldus Leach :“She’d actually have to be amusing, she couldn’t just rely on her horrendous cleavage.” TheZombiUnicorn moest dus vooral grappig zijn, ze mag niet alleen maar op haar borsten fixeren om zo mensen naar de show te trekken. Er komt daarnaast ook wat meer recente content voorbij over opmerkingen van Leach gemaakt in 2020. Bekijk de video hieronder om je eigen oordeel te vellen.

Activision verbreekt contact met acteur direct

Een Call of Duty nieuws website reageerde direct na het verschijnen van dit filmpje naar Activision. Uiteraard met de vraag of de ontwikkelaar hier iets mee ging doen. En Activision was daar luid en duidelijk in. Het bedrijf gaf aan alle contact met Leach te hebben verbroken. Leach geeft daarop op zijn beurt aan dat de filmpjes allemaal uit zijn context zijn gerukt en dat hij het doelwit is geworden van een liquidatie op zijn persoon. Leach zegt daarnaast ook dat zijn uitspraken een reactie zijn op een comment van een giftige troll in een livestream. Activision blijft in ieder geval vooralsnog bij haar besluit. En dus verandert de stem van Ghost als het karakter terugkeert in Call of Duty 2021.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch