Menu Premium

Activision Blizzard verliest grote man achter World of Warcraft Classic

Alex 24/01/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Brian Birmingham, de grote man achter World of Warcraft Classic, heeft Blizzard verlaten. Dit omdat hij het niet eens zou zijn met het beoordelingssysteem wat Activision Blizzard hanteert. Zo laat Bloomberg weten in een artikel.

Activision Blizzard verplicht foutieve beoordelingen

Managers zijn volgens een e-mail die Bloomberg verkregen heeft verplicht om een deel van hun werknemers een slechte beoordeling te geven. Dit alles om een bepaald quotum te halen. Ook Birmingham werd verplicht om deze foutieve beoordelingen te geven. Managers zouden de ‘succesvol’ status van werknemers moeten veranderen naar ‘nog in ontwikkeling’. De reden dat leidinggevende deze lage beoordelingen zouden moeten geven is dat het ruimte biedt om te groeien.

De zogenaamde slecht presterende werknemers zouden er dan makkelijker uitgewerkt kunnen worden, zodat de overige werknemers de gelegenheid krijgen om verder door te groeien. De kansen op eventuele promoties en geld bonussen zouden op deze manier ook verkeken zijn. De beste man was het hier overduidelijk niet mee eens en heeft daarom besloten om Blizzard Entertainment achter zich te laten. Nadat Bloomberg het artikel publiceerde heeft Birmingham gereageerd via zijn Twitterkanaal.

 

Onder druk gezet

Het team achter World of Warcraft Classic werd door Activision Blizzard onder druk gezet, om zo de twee expansions (The Burning Crusade en Wrath of the Lich King) eerder af te krijgen. Birmingham vindt het daarom niet eerlijk om een aantal leden van het team door dit systeem te benadelen. Activision Blizzard zou zich moeten schamen. Aldus Birmingham.

“They put us under pressure to deliver both expansions early.  It is deeply unjust to follow that by depriving employees who worked on them their fair share of profit. The ABK team should be ashamed of themselves.”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch