Menu Premium

Activision Blizzard verliest Global Product Director E-sports

Dansky 21/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kim Phan, Global Product Director van de E-sports afdeling van Activision Blizzard, heeft het bedrijf verlaten na 13 jaar trouwe dienst zo meldde zij op de Teamliquid forums.

Kleine meisjes worden groot

Kim Phan begon vijftien jaar geleden op de Teamliquid forums waar zij StarCraft: Brood War en Warcraft III speelde. Helaas was ze niet goed genoeg om een professional te worden in Warcraft III en dus keek ze naar andere onderdelen van E-sports; shoutcasting en team managing. Deze passie voor de spellen zorgde ervoor dat zij uiteindelijk bij Blizzard terecht kwam. Van producer in online technologie├źn, denk Battle.net, via een rol in beveiliging en anti-hack kwam zij uiteindelijk terecht bij de rol van Global Product Director; Kim heeft het ver geschopt in 13 jaar.

Tweede E-sports leaver bij Activision Blizzard

Kim Phan is niet de eerste E-sports gerelateerde werknemer binnen Activision Blizzard die het bedrijf verlaat. Een aantal weken terug verliet Nate Nazer, een van de bedenkers van de Overwatch League, de E-sports afdeling binnen het bedrijf ook al. Nate verkoos Epic Games boven Activision Blizzard.

Laag moraal bij de E-sports afdeling

De website Dexerto voorspelde al dat personeel het bedrijf zou verlaten aan het begin van juni 2019. Waaronder Kim Phan. Volgens de website verlaten werknemers van Activision Blizzard het bedrijf door het lage moraal binnen de E-sports divisies. Het lage moraal wordt toegeschreven aan de huidige E-sports directeur Phete Vlastelica. Phete begon begin 2016 bij de E-sports divisie en is overgekomen van Fox Sports waar hij de digitale content verzorgde. Het gevoel heerst, zo melden bronnen binnen Activision Blizzard, dat hij daardoor niet per se geschikt is om beslissingen te nemen voor E-sports door de grote verschillen tussen de twee markten.

Extra focus op E-sports

Ondanks dat dit de tweede hoge functionaris is die de E-sports afdeling verlaat wil het bedrijf zich extra focussen op E-sports in 2019. Maar zal dit genoeg zijn voor de E-sports van Activision Blizzard? Het bedrijf stopte de Global Championship van Heroes of the Storm en Heroes of the Dorm al. En nu Kim Phan en Nate Nazer weg zijn moet nog blijken hoe goed de E-sports afdeling zal presteren dit jaar.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch