Menu Premium

Overwatch baas maakt overstap naar Fortnite

Jelle Klaver 27/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nate Nanzer, een van de bazen bij Overwatch gaat Blizzard verlaten en aan de slag bij Epic Games. Dit heeft Nanzer bekend gemaakt op zijn eigen twitter pagina. Bij Epic Games gaat de oud medewerker van Blizzard zich ontfermen over de e-sports tak van Fortnite. Laatst werd ook al bekend dat Overwatch nieuwe replay functies krijgt.

Overwatch League

Eigenlijk gebeurt het wel wekelijks dat er een medewerker een overstap maakt van ontwikkelaar. Toch is deze overstap iets specialer dan elke gebruikelijke overstap. Nate Nanzer is namelijk niet zomaar een medewerker die het  team van Blizzard verlaat, hij was degene die het idee bedacht van de Overwatch League.  Een uitermate lekker lopende e-sports competitie, met internationale bekendheid.  Zo groot zelfs dat de prize pool van het toernooi vast staat op toch een hele mooie vijf miljoen dollar.

Ondanks date Nate de deur uit gaat, laat hij de e-sport competitie van Blizzard met vol vertrouwen achter. “It isn’t about me; it’s never been. It’s about all of you. That’s why I’m confident the league is in great hands.” Aldus de Overwatch topman.

Fortnite

Nate Nanzer mag dan wel een groot bedrijf als Blizzard verlaten, toch gaat hij er zeker niet op achteruit. Hij ruilt de Amerikaanse bedenker van ondermeer Starcraft in voor een andere ontwikkelaar van wereldklasse, Epic Games. De vader van de Overwatch league gaat aan de slag met e-sports bij de grootste game van dit moment, Fortnite. Dit bevestigde Epic Games in een bericht aan ESPN: “We’re excited to welcome Nate to the Epic Games team, where he’ll be working with us on competitive Fortnite,”

Fortnite is dit jaar begonnen met een online gaming competitie en binnenkort worden de finale rondes gespeeld in New York. De prijzenpot van Overwatch League valt toch een beetje in het niets als je kijkt naar die van Fortnite. Waar die van Overwatch League vijf miljoen dollar is, heeft Fortnite een prijzenpot van dertig miljoen dollar, als is vijf miljoen ook wel veel hoor.

E-sports fan? Kijk je dan liever naar de Overwatch League of toch naar Fortnite? Laat het weten hieronder.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch