Menu Premium

Abandoned: IJzersterke marketing of de grootste flop van 2021

Mitchel Hoes 11/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hadden het er dinsdag nog over tijdens het GK Journaal. De Abandoned app op de PS5 zou die avond om 21:00 dan eindelijk live gaan en iets laten zien van de game. Na maanden lang teasen, zouden we zien of het een eigen IP was of dan toch de nieuwe Silent Hill. De hele wereld zat dus voor de PS5. Althans, de mensen die hem hebben kunnen kopen. En wat zagen ze… Een soort van titelscherm wat vastliep. De fans zijn laaiend en spreken zich uit op Twitter. Zo fel zelfs dat de website van de Leidse ontwikkelaar Blue Box Game Studios offline lijkt te zijn. Wat een ongehoord zooitje is dat dan toch…

Het teasen van een teaser

Fans zouden gister eindelijk via de app op PS5 een antwoord krijgen op de vraag wat voor game Abandoned dan nu toch was. Helaas leek het erop dat de app technische problemen had. na een paar beelden van een laadscherm liep de boel vast. En dan kun je nog maar één ding doen en dat is je onvrede uiten op het web. De website van Blue Box Game Studios  ging daarop snel offline. Daar staat nu de tekst: ‘We are preparing for… We will be right back! In the meantime, you can reach us out @ contact@blueboxgamestudios.com’. De ontwikkelaars heeft de situatie op Twitter besproken en bevestigt dat de update van de Abandoned app is uitgesteld vanwege een “technisch probleem”. Er wordt nu hard gewerkt om deze issue zo snel mogelijk te verhelpen. Of dat later vandaag betekent of op een geheel andere datum, is op dit moment nog niet bekend.

Abandoned: hoax of Indie met iets te veel hooi op de vork?

De PS5 exclusive Abandoned heeft sinds de onthulling een aantal maanden terug voor zowel opwinding als verwarring gezorgd. De communicatie en beelden hadden namelijk veel weg van de manier van doen van Hideo Kojima. Hoewel de Nederlandse ontwikkelaar heeft ontkend dat Abandoned enige connectie heeft met mister Hideo, Konami of Silent Hill, blijven ze cryptisch wel steeds hints in die richting geven. Met één groot verschil: Kojima krijgt zijn games bij launch doorgaans wel werkend.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch