Menu Premium

Aandelen Nintendo onderuit na uitstel Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Jan Johan Beldrok 31/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het
De aandelen van Nintendo zijn woensdag pittig onderuit gegaan nadat de Japanners het uitstel bekend hadden gemaakt van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dat maakte persbureau Reuters bekend. Voor de aandeelhouders was de nieuwe Zelda de grootste game van 2022 op de Switch. En dat deze nu een jaar wordt doorgeschoven kwam blijkbaar erg hard bij hen aan.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 doorgeschoven naar 2022

Afgelopen dinsdag maakte Nintendo bekend dat de nieuwe Zelda-game pas in het voorjaar van 2023 uitkomt, in plaats van, vermoedelijk, ergens eind 2022. Nintendo deed dat op een voor hen zo typische wijze. Niks platte social of terloops persbericht. Nee, de grote baas van de game, Eiji Aonuma, kwam het vervelende nieuws zelf vertellen en bood zijn verontschuldigingen bij de gamers aan. De gevolgen van de onprettige boodschap waren dat veel gamers zwaar baalden en dat de aandelen van het bedrijf met zes procent daalde. Een klap die Nintendo overigens wel kan hebben omdat de aandelen in 2021 gigantisch waren gestegen. Maar je weet het met die gasten, de koers moet altijd omhoog.

Aandeelhouders zijn beetje zeikerds

Bij Gamekings zien we de handelingen van de aandeelhouders als een typische paniekreactie. Want het is nu ook weer niet zo dat Nintendo de komende maanden helemaal niks meer te bieden heeft voor de eigenaren van een Switch. Nintendo Switch Sports, Splatoon 3, Xenoblade Chronicles 3, Pokémon Scarlet & Pokémon Violet en mogelijk Bayonetta 3 en Metroid Prime 4 gaan of kunnen gewoon in de winkels liggen. Plus, we moeten ook niet te veel gaan zeiken. Voorganger Breath of the Wild werd aangekondigd in 2013 voor een 2015 release. Toen volgde uitstel. Veel uitstel. De game kwam namelijk pas uit in 2017. Wat dat betreft mogen we ook niet echt klagen. Horen jullie dit dames en heren aandeelhouders…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch