Menu Premium

Breath of the Wild 2 is helaas uitgesteld naar 2023

Dansky 29/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op deze zonnige dinsdagmiddag hebben we helaas wat slecht nieuws voor je. Mocht je na de open wereld van Elden Ring zin hebben in nóg zo’n avontuur maar dan in Hyrule dan moet je nog even wachten. Zojuist is bekend gemaakt dat Nintendo niet meer voor een 2022 release van Breath of the Wild 2 gaat maar nu mikt op lente 2023. En dat is toch jammer voor de fans van de serie.

Breath of the Wild 2 was origineel voor 2022 gepland

Vorig jaar, tijdens een Nintendo Direct in juni, kregen we nieuwe beelden te zien van het vervolg op, hoe kan het ook anders, Breath of the Wild. De beelden logen er niet om; behalve een half zichtbaar rood tentakel monster kon je ook zien dat er in de lucht genoeg te vinden zou zijn. Nieuwe gameplay features, nieuwe encounters. Bigger and better leek de trailer te zeggen. Aan het einde vier cijfers: 2022.

Geduld is een schone zaak

Vandaag kwam dan het zielige nieuws dat het development team meer tijd nodig heeft. En ergens is dat wel te verwachten: als je een sandbox op de grond én in de lucht moet maken dan kost dat natuurlijk meer tijd. Het dubbele, in theorie. Daarnaast moet je natuurlijk alle nieuwe features erin programmeren, wapens moeten gebalanced worden, bosses moeten gebalanced worden en een nieuw verhaal moet gemaakt worden. Er gaat gigantisch veel werk in zitten. Eiji Aonuma, producer van de Legend of Zelda series, kwam ons hoogstpersoonlijk zelf vertellen dat het helaas dus niet 2022 gaat worden maar lente 2023.

Erg jammer natuurlijk. We spelen dit spel liever gisteren dan volgend jaar lente maar we kunnen ook niet ontkennen dat Nintendo wel vakwerk aflevert. En als dat dan maar iets langer moet duren, dan is dat maar zo. Voor Breath of the Wild ging het niet anders trouwens: die werd aangekondigd in 2013 voor een 2015 release en kwam uiteindelijk pas in 2017 uit. Wat dat betreft hebben we toch nog een beetje geluk.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch