Menu Premium

Aan het eind van het jaar neemt Treyarch een stand in tegen seksisme

Dansky 24/12/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan het eind van het jaar spoedt Nederland zich huiswaarts. Het is weer kerstmistijd! Het ideale moment om eens rustig het jaar door te nemen. Treyarch daarentegen doet het net even anders. In plaats van het jaar door te nemen blikken zij naar de toekomst. Met het ene oog op het verleden, met het andere oog op de toekomst. En in die toekomst is geen plaats voor seksisme, discriminatie of iedere andere vorm van pesten.

Co-founder is al een maand weg om aantijgingen

Een maand geleden vertrok Dan Bunting, co-founder van Treyarch, nog. Tegenwoordig vertrek je niet meer zomaar. Nee tegenwoordig vertrek je maar om één van twee redenen: of je hebt iets verkeerd gedaan, of je hebt geen zin meer in een negatieve werksfeer. Het ene veroorzaakt het ander. Het voorval kwam aan het licht nadat de Wall Street Journal onderzoek deed. Zij kwamen er toen ook achter dat het allemaal gebeurde in 2017 na een avondje zuipen. Vervolgens werd er wel een melding van gemaakt maar Ome Bobby Kotick stak een stokje voor het ontslag van Bunting. Het is inmiddels geen nieuws meer dat het een enorme rotzooi is bij Activision Blizzard en hun collega studio’s.

De vrouwen van Treyarch kijken hoopvol naar de toekomst

Nu heeft Treyarch op hun Twitter een statement geplaatst omtrent hoe nu verder.

Het is een statement wat we wel vaker zien: het bedrijf duld geen seksisme, racisme, onverdraagzaamheid, (seksuele)intimidatie enzovoorts. Maar dit statement, alhoewel enorm verdacht, komt dus niet van Activision zelf vandaan. Nee, dit is geschreven door de vrouwen die zelf bij Treyarch werken. Senior Game Designer Joanna Leung tweette in reactie op de tweet van Treyarch:

En toen kwam Miranda Due, een producer bij Treyarch, ook in de lucht over het statement:

In de Tweets is ondermeer te lezen dat het tijd is voor verandering. Geen woorden maar daden. Het moet nu anders en als het aan de vrouwen bij Treyarch ligt is het tijd voor daden. Wel nog deze woorden die in de kerstsfeer passen. Maar verder zal 2022 voor Treyarch, als het aan de vrouwen ligt, een jaar worden vol positieve veranderingen.

En op die noot willen we dan ook eindigen. Aan alle gamers een fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch