Menu Premium

59% van de gamende vrouwen verbergen bewust hun geslacht

JeffreyHage 20/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Okay, dit is misschien een tricky kop. maar hij klopt wel. Een nieuwe online enquete laat namelijk interessante cijfers zien over de representatie van vrouwen in games. Uit de cijfers blijkt dat 59% van de vrouwen bewust hun geslacht achterwege laat als ze gaan gamen tegen ander mensen. Dit omdat ze bang zijn om online lastig gevallen te worden door mannen. Lopen dus nog steeds sukkels rond. Er deden zeker 900 vrouwen mee aan deze enquête, afkomstig uit China, Amerika en Duitsland. Daarnaast zijn veel vrouwen opvallend genoeg zowel bij Indie als AAA games tevreden over hoe vrouwen worden weergegeven. Wat betreft het afschilderen van gamende vrouwen in reclames mag er dan wel weer het een en het ander veranderen..

Vrouwen worden online nog steeds vaak lastig gevallen

“A lot of the time I end up playing as male characters in MMORPGs so people don’t realize I’m a girl,” aldus één vrouw. “We try to hide what we are so people don’t flirt with us, send us stuff, send us messages we really don’t want, or pictures.” Er is dus voor de emancipatie van vrouwen in de gaming wereld nog wel het een en het ander te winnen. 77% van de 900 vrouwen geeft dan ook aan wel eens online lastig te zijn gevallen. Vaak zijn ze dan belachelijk gemaakt om hun ‘skills’, zijn ze tegengehouden om een taak in een game te vervullen of krijgen ze ongewilde vragen over hun relatiestatus. Het zijn echter wel de gamers zelf die het voor de gamende vrouwen verzieken en niet de ontwikkelaars.

Grote tevredenheid met ontwikkelaars

Als er vervolgens wordt gekeken naar de tevredenheid over het werk van de ontwikkelaars zien we een positief beeld. 80% van de vrouwen geeft aan tevreden zijn met hun weergave in AAA games. En bij Indie games is dit zelf een duizelingwekkende 91%. Goede cijfers voor Indies dus, maar AAA scoort zeker niet slecht. Toch zijn vrouwen niet helemaal tevreden. Zij zien het liefst dat er ook meer reclame wordt gemaakt voor gamende vrouwen. Zodat vrouwen ook aangespoord worden om te gamen en het mannelijke stigma daarmee hopelijk verdwijnt. Dit kan worden gedaan door meer vrouwen in reclames te gebruiken, meer vrouwelijke voice-overs te gebruiken én meer vrouwen te laten zien die AAA titels spelen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch