Menu Premium

2K Games gaat Mafia II-ontwikkelaar 2K Czech herstructureren

Gamekings Redactie 10/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook in de game-industrie is het crisis. Er wordt steeds meer met geld gesmeten om goede games te kunnen maken en die bedragen worden niet in alle gevallen terugverdiend. Bedrijven gaan steeds meer kijken naar hoe ze de kosten kunnen drukken, wat ook bij 2K Games het geval is. 2K Games gaat Mafia II-ontwikkelaar 2K Czech herstructureren, waardoor er jammer genoeg een aantal werknemers hun baan verliezen en opzoek moeten gaan naar een nieuwe functie.

In het rijtje van grote uitgevers en ontwikkelaars is 2K Games toch wel in de top te vinden. Ze zijn natuurlijk onderdeel van het grotere Take-Two Interactive, wat bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor Rockstar Games, maar de 2K-tak is op zichzelf zeer zeker van fors formaat. Nu blijkt dat het voor 2K iets té fors is, gezien ze van plan zijn om 2K Czech te herstructureren. Het Tsjechische 2K Czech, van origine bekend als Illusion Softworks, heeft kantoren in Brno en Praag, en die tweede locatie gaat op de schop.

Volgens 2K Games gaan er een aantal werknemers van de Praag-locatie naar Brno om het geheel te centraliseren, maar gaan er ook werknemers vanuit Praag en Brno naar Novato, Californië. Daar zit onder andere het hoofdkantoor van 2K Games en ook 2K Marin, de studio die verantwoordelijk is voor de eerste twee delen van de BioShock-serie en The Bureau: XCOM Declassified. Het doel is om het Tsjechische team te gebruiken om de andere teams te versterken. Een aantal banen, met name op bestuurlijk niveau, worden helaas geschrapt.

Dit zou nog wel eens kunnen betekenen dat het ook gaat veranderen wat we van de studio’s gaan zien. Zoals de titel al weggeeft, is 2K Czech verantwoordelijk voor onder andere Mafia II en het is nog maar de vraag wat dit voor Mafia III betekent. Die game is nog niet officieel aangekondigd, maar de geruchten gingen dat ze ermee bezig waren. Misschien dat we daar ook snel meer over te horen krijgen.

2K Games gaat Mafia II-ontwikkelaar 2K Czech herstructureren

2K Games gaat Mafia II-ontwikkelaar 2K Czech herstructureren

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch