Menu Premium

Met Samsung PlayGalaxy Link kun je PC games naar je Galaxy streamen

Reilly 27/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Samsung heeft vandaag een nieuw programma uitgebracht: Samsung PlayGalaxy Link. Met dit programma, die nog wel in beta is, kun je PC games streamen naar je Galaxy telefoon. Vooralsnog is dat echter nog niet mogelijk met elke Galaxy model.

Streamen vanaf je PC

Uit de website valt op te maken dat het programma eigenlijk gebouwd is bovenop een andere dienst: Parsec. Parsec bestaat al vrij lang en met Parsec kun je ook je games streamen vanaf je PC. Volgens de website van Parsec is dat echter momenteel nog experimenteel. Het is niet duidelijk of de twee bedrijven een officiële samenwerking zijn aangegaan, aangezien het persbericht van Samsung het bedrijf niet noemt. Ook Parsec zelf lijkt nog niet iets te hebben gezegd over PlayGalaxy Link. Een samenwerking lijkt echter wel waarschijnlijk aangezien Parsec niet Open Source is.

Zoals gezegd is de PlayGalaxy Link nog niet beschikbaar voor elke Galaxy telefoon van Samsung. Op dit moment worden alleen de Galaxy Note10 en Galaxy S10 telefoons ondersteunt. Het bedrijf zegt wel dat het de feature begin December ook naar de Galaxy S9, Galaxy Fold, Galaxy Note9 en Galaxy A90 zal brengen.

Niets nieuws

Hoewel Samsung in het persbericht zegt dat het “a new level of gaming” heeft bereikt, is deze technologie eigenlijk helemaal niet nieuw. Zoals gezegd gebruiken ze sowieso al een dienst die dat mogelijk maakt (en niet beperkt is tot Galaxy toestellen), maar ook andere diensten zijn al jaren bezig met dit idee. Steam games kun je naar je telefoon (en televisie en andere apparaten) streamen met de Steam Link app van Valve en een andere partij, Rainway, is ook al jaren aan de weg aan het timmeren. Laatst genoemde partij heeft vooralsnog echter nog geen Android app uitgebracht. Deze komt er nog wel (en er is ook een iOS beta app beschikbaar), maar vooralsnog moet je op Android streamen via de Chrome browser.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch