Menu Premium

Pokémon Company gaat ‘Pokémon-lekkers’ voor gerecht dagen

Jan Johan Beldrok 26/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Pokémon Company gaat ten minste drie onbekende Amerikaanse personen aanklagen voor het lekken van afbeeldingen van Pokémon Sword- en Shield-wezens en informatie over de gameplay. Voor de launch that is. En je weet het, in de VS kunnen, bij een schuldigverklaring, fikse boetes worden opgelegd. Boetes die je niet zo even terugvindt in je portemonnee. Er dus zijn er een paar mensen in de VS momenteel flink aan het zweten.

Gigantamax-forms’ voor Pokémon Machamp, Eevee, Garbador en Kingler gelekt

Bron van het verhaal is de zakelijke website Forbes. Zij ontdekten een rechtszaak die aangespannen was bij de Westelijke in districtsrechtbank Seattle. De rechtszaak is gericht op drie onbekende Amerikaanse ingezetenen die, en we citeren de aanklacht even “took illicit pictures of pages from an unreleased strategy guide for Sword and Shield” De drie plaatsten deze afbeeldingen nog voor 15 november op Discord en 4chan. En dat dus voordat de game in de winkels lag. En dat is foei. De aanklacht vervolgt met het statement dat deze afbeeldingen, waaronder shots van de ‘Gigantamax-forms’ voor Machamp, Eevee, Garbador en Kingler, evenals verschillende andere nieuwe Pokémon en personages, waardevolle geheimen bevatten die bij uitkomen de plannen van The Pokémon Company ernstig verstoorden. Ze waren bedoeld als verrassing. Iets waarmee The Pokémon Company kon teasen. Dat kon nu niet meer.

Ook Epic pakte lekkers eerdere deze maand hard aan

De Pokémon Company is nu op zoek naar een schadevergoeding voor de inkomsten die ze zijn misgelopen. Hoeveel weten we niet en zegt stelt de aanklacht ook niet. Maar in de VS kan de boete bij zo’n aanklacht zo in de tienduizenden, zo niet honderdduizenden dollars lopen.  Vorige maand diende Epic Games ook al een aanklacht in tegen een tester die delen van Fortnite’s hoofdstuk 2 had gelekt. Ook zij eisten tienduizenden dollars. De rechtbank heeft tot nu toe nog geen uitspraak gedaan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch