Menu Premium

Obsidian teaset ‘Project Louisiana’

Richard den Toom 19/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar Obsidian Entertainment is bekend van onder meer Fallout: New Vegas, South Park: the Stick of Truth, Pillars of Eternity en Tyranny. Gisteren plaatste de ontwikkelaar een cryptische afbeelding op Twitter, kort daarna gevolgd door een tweet met een link naar een forum van Obsidian, waar de naam ‘Project Louisiana’ voor het eerst opdook:

Sinds het plaatsten van deze tweets is de speculatie over wat dit project precies inhoudt begonnen en er worden meerdere theorieën genoemd. Obsidian was verantwoordelijk voor het populaire Fallout: New Vegas en dus zullen veel Fallout-fans hopen op een nieuwe Fallout-game van Obsidian. Aangewezen locatie hiervoor zou dan, afgaande op de naam ‘Project Louisiana’, de Amerikaanse staat Louisiana zijn, met een belangrijke rol voor een post-apocalyptisch New Orleans. Het probleem van deze theorie is dat de rechten van de Fallout-franchise niet van Obsidian zelf, maar van Bethesda zijn.

Waarschijnlijker is dat het hier gaat om een eigen IP van Obsidian. Dan komt Pillars of Eternity in beeld: die game zag het levenslicht op Kickstarter en was daar een groot succes. Het streefbedrag werd ruimschoots gehaald en men liet toen al, in 2012, weten dat men de ambitie had om met Project Eternity, zoals de game toen bekend stond, een nieuwe gamereeks te starten. Het eindproduct van dat Kickstarter-project kwam uit in 2015 onder de naam Pillars of Eternity en werd goed ontvangen. Een tweede deel zou dus een logische stap zijn.

Een vervolg op Tyranny, een eigen IP van Obsidian dat herfst vorig jaar verscheen, is ook een theorie. Het lijkt echter wat vroeg om nu al met een vervolg op die game te komen. En natuurlijk zou het hier ook om een geheel nieuw IP kunnen gaan. Waar hopen jullie op? Laat het achter in de comments!

Bron: rockpapershotgun

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch