Menu Premium

Met Project Eternity wil Obsidian een nieuwe gamereeks starten

Gamekings Redactie 21/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met Project Eternity wil Obsidian een nieuwe gamereeks starten. Het Kickstarter goal van 1.1 miljoen is door Project Eternity voorbijgeschoten naar een totale opbrengst van bijna 4 miljoen, een buitengewoon succesvolle Kickstarter actie. Chris Avellone, de creative director van Obsidian droomt niet voor niets van een stralende toekomst voor de game.

In een interview met GI International vertelt Avallone dat Project Eternity zich afspeelt in slechts een klein stukje van een immens grote wereld. Ruimte zat dus voor meer games in hetzelfde universum. Na het succes van Fall Out: New Vegas, waarvoor de studio verschillende expansion packs en andere extra content uitbracht, zou Obsidian voor Project Eternity graag dezelfde weg bewandelen.

Obsidian heeft een hoop vrijheid gewonnen doordat gamers deze nieuwe titel financieren zonder de tussenkomst van een grote producent die allerlei beperkingen kan opleggen. Zo is het mogelijk voor Obsidian om een deel van de grote nieuwe wereld die voor Project Eternity gecreëerd is, te delen via comics of boeken.

“Het is cool dat we het maken van comics of boeken nu zelf in de hand hebben zonder tussenkomst van een uitgever, en zonder te moeten accepteren dat we deel zijn van de één of andere franchise die dat allemaal al geregeld heeft. Dat geeft zo’n goed gevoel!”

Volgens Avellone zal Project Eternity een subtiel systeem krijgen voor de interactie tussen de speler en de ‘companions’. De game gaat meer bieden dan alleen romances en psychotische ‘bad guys’.

“Ik denk dat er ook andere relaties moeten zijn die je met een ‘companion’ kunt hebben, of dat nou vriendschap, rivaliteit, haat of wraak is. Romances zijn natuurlijk de makkelijke keuze, maar ik denk dat er veel meer te doen is met de relaties tussen ‘companions’. Ik denk ook dat veel games in de val gelopen zijn dat een keuze voor het kwaad in een game altijd gelijk is aan een psychotische keuze. Er is zoveel meer dat je kunt doen en daar kijk ik naar uit. Voor sommige franchises zijn extreme ‘morality’ meters natuurlijk wel een logische keuze omdat het past bij de aard van de franchise.“

“In deze wereld gaat het denk ik wat subtieler zijn. De hele premisse van de ‘lore’ en het magic-systeem is dat zielen worden overgeërfd. Als iemand sterft wacht een ziel even voordat hij terugkomt in een nieuw lichaam. De vraag is dan hoeveel van je gedrag bepaald wordt door je eigen vrije wil en hoeveel door de ziel die in je zit en zijn verleden. Ik denk dat dit voor zowel de speler als de ‘companions’ interessante vragen met zich mee kan brengen.”

En zo is ook Project Eternity met behulp van genereuze gasten en Kickstarter van de grond gekomen. Wel gaat het nog een tijdje duren totdat de game verschijnt, aangezien die nu nog in de ‘pre-production’ fase verkeert.

Met Project Eternity wil Obsidian een nieuwe gamereeks starten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch