Menu Premium
Loading...

Hearthstone Journey to Un’Goro Review

Google Plus Emiel Kampen
12/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gelukkig nieuwjaar! Er is namelijk een nieuw jaar aangebroken in de wereld van het digitale kaartspel Hearthstone. Het jaar van de Kraken is voorbij en het jaar van de Mammoth is begonnen. En met deze jaarwisseling is er ook een nieuwe uitbreiding meegekomen, genaamd: Journey to Un’Goro. Hier op de redactie speelt alleen Emiel (en een stagiair) deze game nog. Dagelijks welteverstaan. Vandaar dat hij in zijn uppie deze review doet. Of deze uitbreiding genoeg nieuws met zich meebrengt en of het ook interessant is voor mensen die nieuw instappen, gaat Emiel je vertellen in deze Hearthstone Journey to Un’Goro Review.

Hearthstone quests

Naast nieuwe kaarten brengt deze uitbreiding ook nog wat andere dingen met zich mee. Zo heb je nu bijvoorbeeld quests die je tijdens een match kan halen en je een ontzettend sterke kaart als reward geven. Ook zijn de kaarten van de vorige uitbreidingen: Blackrock Mountain, The Grand Tournament en The League of Explorers uit de game gehaald samen met een paar classic kaarten. Wat hiervoor in de plaats is gekomen zie je hier.

Speel jij nog Hearthstone? Vertel ons dan in de comments of jij het eens bent met Emiel! En als je het niet speelt laat ons dan weten of jij een potje Hearthstone gaat proberen.

Loading...
 • Nexxje

  ontzettend goede zet van Blizzard. Hearthstone was toch wel verzsnd in een paar decks die gebruikt werden. En nu is het allemaal weer fris. Wél jammer dat er basic cards uitgehaald zijn. Dat was niet de bedoeling toen ze de “years” aankondigden.

 • spoofghost

  Ragnarok was me enige goeie kaart 🙁

  niet dat ik de game nog speelde wel lame

  • Anton

   Je krijgt er genoeg dust voor om een andere legendary te craften. En je Ragnarok blijft speelbaar in Wild..

 • Fantastic xNL

  Heel veel packs als je terug komt? Je wordt bijna verplicht om er wat geld in te stoppen als je mee wil doen.

  • Guan

   Ik stop er zelf bijna geen geld in. Heb ooit 2 uitbreidingen gekocht. Heb maar een stuk of 10 pakjes van die nieuwe gehaald tot nu toe, kreeg die legendary quest kaart van de warrior. Heb daar een goed deck voor gemaakt.

   Als je genoeg speelt kan je wel veel gold etc verdienen. Maar het is wel waar; als je er geld in stopt dan kan je betere en vooral meerdere decks spelen.

  • Bridgeman

   Ik speel nu weer wat vaker Hearthstone en win best veel met een mage C’Thun deck. Maar ik heb bijna geen legendary of epic kaarten. Het is wel waar dat als je dat soort kaarten wil je er haast wel geld in moet stoppen. Soms kom ik gasten tegen met een shitload aan legendary minions en daar kan je gewoon niet tegenop.

 • XanaviR34
  • Bridgeman

   Deze game ziet er gruwelijk uit, jammer dat ie alleen in Japan uitkomt… Ze zien hier geen markt meer voor Dragon Quest… Echt kapot zonde, Dragon Quest VIII op de PS2 destijds was zo vet.

   • XanaviR34

    Ja man die op de ps2 heb ik zo van genoten. Ik denk dat hij er wel uiteindelijk komt. Als ie niet naar Europa komt doe ik hem wel via Amerika importeren. : )

 • Blazium

  Hey Emiel,
  leuk om te zien dat je alle positieve punten opnoemt van de expansion, maar er zijn wel een aantal kritiek punten die ik in de review mis. Hearthstone was voor de free to play speler de afgelopen tijd een wat slechtere ervaring aangezien de sterke dure decks ook extreem veel beter waren de andere decks. Gelukkig kan je met je gebruik van dust aardig ver komen, maar ik vind persoonlijk dat hearthstone deze expansion de free to play speler heeft laten vallen.

  Ten eerste heeft hearthstone de pakjes kaarten duurder gemaakt voor veel landen. Daarbij komt kijken dat hearthstone al de duurste online card collectible game is met een lage drop aan legendary kaarten.

  ten tweede, de quest zijn super tof, maar de quests en de core kaarten daaromheen zijn heel zeldzaam. hiermee doel ik op dat ik na lang sparen voor deze expansion, maar 1 deck kan maken en uitproberen. Dan koop je toch gewoon packs? das bijna niet te doen. tegenwoordig kosten 40 packs 50 euro, nu krijg je gemiddeld bij 30-40 packs een legendary. oftewel gemiddeld zal je 1 legendary krijgen voor 50 euro. aangezien deze expansion er veel meer legendary kaarten zijn, is de kans heel klein dat je de kaart krijg die je wilt voor 50 euro. er zijn mensen die over de 100 euro uitgeven en vervolgens hun qeusts moeten maken van hun dust wat heel inefficient is.

  ten derde geven ze deze expansion juist vrij weinig weg. Zeker als je het vergelijkt met Wispers of the Old Gods expansion waar je meer packs kreeg en je kreeg C’thun. Door C’thun kon je direct veel verschillende decks maken en uitproberen. je kan mee spelen met de rest van de community en de lol van een nieuwe expansion mee maken. Ik weet dat Blizzard ons 1 adept kaart heeft gegeven en das wel redelijk, maar die kaart zorgt er niet voor dat je nieuwe decks kan bouwen in het thema ervan zoals wel kon met C’thun en nu de quests.

  Toen de Expension live ging heb ik al mijn packs geopend (stuk of 20) en ik had geen 1 legendary. Ik kon er direct wel eentje maken, maar ik heb maar genoeg dust voor 1 of 2 deck en dan wacht je liever tot de meta gestabiliseerd is voordat je je keuze maakt. ik speel hearthstone nu al 3 jaar en speel het bijna nog elke dag. ik geef er wel degelijk geld aan uit. Maar voor mij lijkt het dat je deze expansion pas echt beleefd als je 200 euro plus uitgeeft en dat vind ik erg jammer.

  (excuus voor spelfouten of grammaticafouten)

  • Frankaz

   Je krijgt gemiddeld gezien 1 legendary per 20 packs. De pity timer staat op 39 packs. Dat betekent dat je elke 39e pack gegarandeerd een legendary krijgt, daarna word je pity timer weer gereset.

   Verder ben ik het wel eens met al je andere punten, het is best duur geworden nu ze de Adventures eruit hebben gehaald. 3 expansions per jaar is free to play echt niet te doen.

  • Emiel Kampen

   Yo goede feedback! Ik besef me me mijn enorme kaartcollectie door altijd door te spelen soms niet dat er mensen zijn die dat voordeel niet hebben en hoe het voor hen is om de game te spelen. Mijn vriendin was weer begonnen na een jaar weg te zijn geweest en zij kreeg een heel nieuw traject met in totaal 9 (!!!) classic pakjes en 3 Un Goro pakjes die ze binnen een avond kon verdienen. Dat vond ik best veel. Verder begrijp ik dat het alsnog best een stevige bittere pil kan zijn als je de game echt gratis (competitief) wil spelen. Al vind ik eigenlijk ook wel dat je als je de game zo graag wil spelen best wat geld mag neertellen… Voor andere games vinden we het ook normaal minimaal 20 tot max. 60 E neer te leggen en WoW heeft jarenlang zelfs maandelijks geld gekost wat veel mensen ook zonder problemen ophoestte. Dus een tikkeltje pay to win kan wat mij betreft geen kwaad. Dat liever dan ads in ieder geval… Nogmaals bedankt voor het uitgebreidde antwoord, ik ga kijken of ik hier wat scherper op kan zijn komende review(s)!

   • Blazium

    Emile wat tof van je dat je zo serieus kijkt naar onze opmerkingen! ik kijk al jaren maar plaats bijna nooit een reactie, dus het is erg tof om te zien dat het gewaardeerd word. 😉

    ik wou nog wat toevoegen. Ik ben er ook niet vies van om wat geld neer te leggen voor hearthstone, ik heb namelijk alle adventures wel gekocht. Maar dan weet je wat je krijgt en waarmee je kan spelen. Het probleem wat ik nu heb is dat als ik 60 euro neer leg ik waarschijnlijk vrij weinig leuke nieuwe decks kan proberen.

    Trouwens even ter vergelijking, bij andere populaire cardgames zoals shadowverse is het dood normaal dat je 15 packs krijgt bij een expension, waar 9 kaarten in zitten en waar de legendary drop veel hoger is. Ook geven deze game veel sneller gratis packs, bijvoorbeeld als de servers down waren, of wanneer ze de miljoen download hebben bereikt enzovoort.

    Verder heb ik een hekel aan mensen die netdecks spelen (perfecte copy paste decks van het internet die door andere zijn gemaakt), maar ik betrap mezelf hierop. Dat komt omdat ik niet genoeg geld/dust heb om echt te gaan uitproberen. Als ik bijvoorbeeld een deck wil uitproberen met 1 legendary en 2 epics ben ik al zo veel dust kwijt (en vervolgens werkt het deck misschien totaal niet). Nu ben ik het helemaal met je eens dat een beetje pay to win niet erg is in dit soort games, het is immers hun verdien model. Het is alleen zo zonde dat mijn creativiteit word gekilled door het te kort aan dust en de wil om competitief te kunnen zijn. Mag ik vragen hoeveel geld je hebt neergelegd deze expansion, of in ieder geval of de balans van hoeveelheid geld en hoeveelheid lol rechtvaardig voelde?

    verder nog complimenten richting jou Emiel. Het fijn dat iemand het spel wat ik zoveel spel graag behandeld in Gamekings. En het is totaal geen aanval op de review, dit punt hoort wellicht ook niet thuis in een ‘algemene Gamekings review’.

    ps.
    Ik voeg je wel toe op Hearthstone. Ik benieuwd of je kans maakt tegen mijn quest giant mage met je qeust druid. 😉

 • N. Van Eijk

  De qeust zijn een leuke toevoeging. Het slaat alleen helemaal nergens op dat ze legendary zijn. Spelers die er geen geld in stoppen worden gedwongen naar een c’thun deck of zelfs minder dan dat. Niet dat een c’thun deck per see slecht is maar vind het persoonlijk wat saai om te spelen. Helmaal nu bronze beard naar wild is. Ze hadden de qeust rare moeten maken en dan niet weg geven in de pakjes.
  Roqeu qeust deck bijv kost al 8000 dust. Free to play spelers gaan dit nooit halen om te craften. En zo wel dan ben je gelijk al je dust kwijt op 1 deck.
  Maar goed ben benieuwd wat voor budget decks er de komende weken/maanden worden verzonnen om toch mee te komen.
  Leuke revieuw weer Emiel! Maar niemand anders op de redactie die HS speelt? One night exp deed je ook al solo.

  • Emiel Kampen

   Yo! Thanks voor de feedback/gedachtes. Ik snap je punt, ik vind ook wel dat de quests duur zijn want als je eenmaal een nieuwe wil kopen ben je heel lang bezig, en dan heb je idd nog niet persee de kaarten die aansluiten op de quest… Verder zou ik graag een andere GK introduceren aan HS. Ik weet dat David het eerder heeft gespeeld maar als jullie suggesties hebben voor andere GK’s die je er graag bij ziet dan ga ik ze er bij betrekken 🙂

   • N. Van Eijk

    Niet dat het storend is hoor dat je het in je eentje doet maar viel me gewoon op. Maar het heeft een voordeel dat weinig mensen op de redactie het spelen. Ik zie een perfect item ;). Kan een nieuwe free to play speler nog mee komen in HS ? Zou zeggen skate,shelly of boris. Kunnen ze der ook nog wat mee op hun streams.

 • Turfschipper

  Deze game was zo wreed geweest als er geen internet bestond haha. Nu kom je 99 van de 100 keer een papegaaienek tegen.

  Ging me vervelen na 1,5 elk dag uren spel.

 • Roomkaasje

  Ben zelf sinds 1-2 maanden gestopt met Hearthstone omdat de game langzaam over tijd steeds meer en meer RNG based is geworden. Zelfs als je perfect speelt kom je amper tot een winrate van 60%. Steeds vaker komt het voor dat je een game perfect kan spelen en toch kansloos kan verliezen. Daarnast worden decks die veel skill nodig hebben consequent generfed en de simpele breindode decks blijven onaangetast en er komen er altijd weer een paar bij. Het wordt meer en meer casual gemaakt en dat is voor mij echt een gigantische afknapper.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord