Menu Premium

Vivendi verhoogt zijn aandeel in Ubisoft vlak na de E3 opnieuw

Suzanne de Jong 21/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is al jaren van alles gaande omtrent de overname van Ubisoft door Vivendi. Eind mei leek een volledige overname waarschijnlijker dan ooit en deze angst van Ubi wordt alleen maar groter, want Vivendi verhoogt zijn aandeel in Ubisoft vlak na de E3 opnieuw.

Inmiddels is Gameloft al in zijn geheel overgenomen door Vivendi en dus in het bezit van het Franse bedrijf. De ontwikkelaar voor mobiele platformen is een dochteronderneming van Ubisoft en werd gerund door Michel Guillemot. Hij is na de overname van Gameloft afgetreden als CEO. Inmiddels bezit Vivendi meer dan 20 procent van Ubisoft en door de wetgeving in Frankrijk moet een bedrijf bij een aandeel van meer dan 30 procent een som neerleggen voor een volledige overname. Vivendi zegt zelf echter Ubisoft niet volledig over te willen nemen, maar het wil wel een gereserveerd stoeltje aan de belangrijkste vergadertafel van de Assassin’s Creed-uitgever.

Mocht de overname, als de tijd rijp is, werkelijk plaats gaat vinden dan is het de vraag of er qua games ook dingen veranderen voor Ubisoft. Bloomberg, een website die alle financiële bewegingen in de markt bijhoudt, blijft in de gaten houden hoe het gaat met de overname tussen Vivendi en Ubisoft. Wat vind jij van overnames als deze? Vind jij dit een interessante verschuiving binnen de markt of boeit het je weinig zolang je maar toffe games voorgeschoteld krijgt, ondanks welke eigenaar erachter zit? We zijn benieuwd naar jouw mening hierover, dus drop ‘m in de comments!

Bron: VG247

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch