Menu Premium

Volledige overname Gameloft door Vivendi lijkt steeds waarschijnlijker

Suzanne de Jong 29/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind 2015 begon Vivendi al met de aanschaf van diverse Gameloft-aandelen. Dit aandeel werd alleen maar verhoogd, zoals we ook begin dit jaar al opmerkten. De aandelen in Gameloft van het Franse Vivendi lijken met de dag groter te worden en een complete overname van de ontwikkelaar valt daarmee niet uit te sluiten.

Gezien het feit dat Gameloft en Ubisoft -waar Vivendi ook aandelen in heeft- beiden in beheer zijn bij één van de gebroeders Guillemot, ligt dit erg gevoelig. Een rapport van Bloomberg, dat alles bijhoudt met betrekking tot de financiële markt, maakte duidelijk dat Vivendi een grote kans maakt op de overname van Gameloft. Vivendi was de voormalig eigenaar van Activision Blizzard. In 2013 kocht het moederbedrijf van Activision en Blizzard zichzelf echter uit.

Met ruim 30% bezit van de aandelen van Gameloft lijkt een volledige overname steeds waarschijnlijker. Daarnaast heeft een relatie van Vivendi, namelijk Amber Capital, aangeboden om de overname te steunen. We houden het nieuws omtrent deze zaak in de gaten. Mochten er meer duidelijk worden, dan lezen jullie het uiteraard hier op Gamekings.

Bron: Gameinformer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch