Menu Premium

Pokémon GO is het meest gezocht op Google in 2016

Froukje Planken 15/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon GO is het meest gezocht op Google in het jaar 2016. Dit blijkt uit de lijstjes die gepubliceerd zijn door Google Trends. Op Google was in 2016 de meest gebruikte zoekterm Pokémon GO, gevolgd door de termen iPhone 7 en Donald Trump.

De zoeklijsten van Google aan het eind van het jaar zeggen veel over wat er speelde in dat jaar en over de algemene tijdgeest. Dat de game van Niantic Labs in 2016 het meest is ingetikt in de zoekbalk van Google onderstreept dus nogmaals de populariteit van de game en het fenomeen dat het dit jaar was.

Volgens Google’s Year in Search, zoals de verzameling van lijsten genoemd wordt, stond Pokémon GO bovenaan de algemene en wereldwijde zoeklijst voor 2016. De game werd daarmee vaker gezocht dan bijvoorbeeld Donald Trump, maar ook Prince, Euro 2016 en de film Deadpool (die overigens wel bovenaan de lijst stond van meest gezochte films).

In Nederland stond Pokémon GO overigens niet op de eerste plek, maar tweede. Hier stond de zoekterm Euro 2016 bovenaan de lijst. Wanneer we echter kijken naar het aparte lijstje ‘Hoe werkt….’ dan staat Pokémon Go wel weer bovenaan in Nederland, gevolgd door Snapchat. Veel mensen waren dus benieuwd naar de game, wat het was en hoe het werkte.

Eerder deze week voegde Niantic nieuwe Pokémon toe aan de game naast een speciale kerstverrassing. Inmiddels hoeven we niet meer te Googelen hoe we die nieuwe Pokémon moeten vinden. Toch?

Bron: Eurogamer

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch