Menu Premium

PlayStation-systemen hebben 78 procent van de Japanse markt in handen

Karen Koch 01/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je vroeger als gamer aan Japan dacht, moest je meteen aan Nintendo denken. Dit Japanse bedrijf heeft jaren vooraan gestaan als het op gamen in en uit Japan aankwam. Nu heeft Sony een aantal verassende cijfers onthuld die toch doen denken dat de glory days van Nintendo aan hun einde zijn gekomen in het land van de rijzende zon. De PlayStation-systemen hebben 78 procent van de Japanse markt in handen, een enorm percentage dus.

Dit toch best wel schokkende cijfer maakte de president van Sony Computer Entertainment Japan and Asia vandaag bekend bij de Tokyo Game Show pre-show. Let wel op dat deze cijfers alleen over Japan gaan, waar de systemen van Microsoft sowieso niet al te populair zijn. Toch is het verbazingwekkend dat de PlayStation 3 en PlayStation 4, want de 78 procent draait om deze twee consoles samen, zo ver boven de competitie uitsteken op de markt.

Wereldwijd heeft de PlayStation 4 al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Deze sales waren meer dan dat men had gehoopt, maar waren ook een reden tot zorg. Baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, maakte vorige maand in een interview al bekend dat zij ook niet wisten waardoor hun nieuwste console het zo goed deed.

Hoe ze het ook voor elkaar hebben gekregen, de PlayStation 4 gaat als zoete broodjes over de toonbank. Ook de PlayStation 3 is nog lang niet uitgeteld, want ook voor deze console komen er nog genoeg games uit de komende maanden. Hoe lang ze echter het percentage van 78 procent aan kunnen houden in Japanse markt, is nog maar de vraag.

PlayStation-systemen hebben 78 procent van de Japanse markt in handen

PlayStation-systemen hebben 78 procent van de Japanse markt in handen

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch