Menu Premium

PlayStation-baas is bezorgd over toekomstige sales van de PS4

Karen Koch 19/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een interview met het hoofd van PlayStation kan niet voltooid worden zonder ook de verkoopcijfers van de console te bespreken. De PlayStation 4 kan namelijk hele goede verkoopcijfers overleggen sinds zijn release, maar toch is niet alles en iedereen optimistisch. De PlayStation-baas is bezorgd over toekomstige sales van de PS4 na de initiële rush op het apparaat.

Sony PlayStation maakte bekend dat in de eerste negen maanden er maar liefst tien miljoen exemplaren van de nieuwste console over de toonbank zijn gevlogen. Dat is een enorme shock voor het bedrijf en het personeel geweest, want dit had Yoshida zelfs in zijn wildste dromen niet kunnen bedenken. Zoals een echte baas maakt de heer Yoshida zich hier echter ook zorgen over. Hij heeft namelijk geen idee waarom de PlayStation 4 zo goed verkoopt en dat is een knelpunt. Om dit succes keer op keer na te kunnen bootsen, moeten Sony namelijk wel weten wat ze zo goed hebben gedaan.

Ondertussen heeft Sony het wel voor elkaar gekregen om aan de vraag naar de console te voldoen . Waar men eerst weken, zo niet maanden op een wachtlijst voor de PlayStation 4 moest staan, is de console nu bijna overal gewoon in de winkel te krijgen. De vraag waarom er zo veel vraag naar was, is hiermee echter nog niet beantwoord. Volgens Yoshida zijn er veel mensen die geen last-gen console, dus een PlayStation 3, Xbox 360 of Nintendo Wii, in huis hadden die wél een PlayStation 4 hebben aangeschaft. Hij wil weten wie deze mensen zijn en waarom ze voor de PlayStation 4 hebben gekozen.

Ook werd Yoshida nog even ondervraagd over het aankomende winterseizoen voor de PlayStation 4. Veel consoles en bedrijven proberen rond deze tijd even wat extra games naar buiten te brengen, om zo de mogelijke klandizie te vergroten. PlayStation heeft echter de releasedatum van één van hun exclusives, The Order: 1886, in een eerder stadium verplaatst naar februari 2015. Yoshida ziet hier overigens geen probleem in: “Er zijn genoeg andere games, al dan niet exclusief, die de PlayStation 4 aantrekkelijk maken voor het publiek”, besluit de PlayStation-baas.

PlayStation-baas is bezorgd over toekomstige sales van de PS4

PlayStation-baas is bezorgd over toekomstige sales van de PS4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch