Menu Premium

Microsoft Studios heeft Scalebound geannuleerd

Ridho Hidayat 09/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het hoge woord is eruit: Microsoft Studios heeft Scalebound geannuleerd. Vorig jaar werd de game op de eerste werkdag al uitgesteld naar 2017, maar helaas is de productie van deze action-RPG nu volledig stopgezet.

Scalebound van ontwikkelaar PlatinumGames werd op de E3 van 2014 aangekondigd als exclusieve Xbox One-titel. In juli van 2016 werd er vervolgens nog naar buiten gebracht dat de game onderdeel zou zijn van Xbox Play Anywhere, waarmee de game cross-platform speelbaar zou zijn op de Xbox One en PC. Vandaag heeft uitgever Microsoft Studios dus een officieel statement gemaakt dat de game is geannuleerd:

After careful deliberation, Microsoft Studios has come to the decision to end production for Scalebound. We’re working hard to deliver an amazing lineup of games to our fans this year, including Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves and other great experiences.

Microsoft Studios wilde verder niet ingaan op de vraag of de IP in bezit is van Microsoft zelf, of in bezit van PlatinumGames. Ook werd de vraag nog niet beantwoord of Microsoft in de toekomst een nieuwe samenwerking aangaat met PlatinumGames.

De eerste trailer van de game verscheen zoals gezegd dus op de E3 2014, terwijl er daarna voor het eerst gameplay werd getoond op de Gamescom 2015. Een jaar later werd op dezelfde Duitse beurs een presentatie gegeven achter gesloten deuren van de game, een presentatie die Karim heeft bijgewoond. Daarvan kun je hier de preview checken.

Microsoft Studios heeft Scalebound dus geannuleerd. Ondanks dat staan er dus nog wel een aantal andere exclusives op de planning voor dit jaar. Keek jij uit naar deze action RPG van PlatinumGames en ben je ontstemd door deze annulering? Of staan er nog genoeg andere Xbox One-games op de planning waar jij naar uitkijkt? Laat het weten in de comments!

Bron: IGN

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch