Menu Premium

Microsoft Studios heeft Scalebound geannuleerd

Ridho Hidayat 09/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het hoge woord is eruit: Microsoft Studios heeft Scalebound geannuleerd. Vorig jaar werd de game op de eerste werkdag al uitgesteld naar 2017, maar helaas is de productie van deze action-RPG nu volledig stopgezet.

Scalebound van ontwikkelaar PlatinumGames werd op de E3 van 2014 aangekondigd als exclusieve Xbox One-titel. In juli van 2016 werd er vervolgens nog naar buiten gebracht dat de game onderdeel zou zijn van Xbox Play Anywhere, waarmee de game cross-platform speelbaar zou zijn op de Xbox One en PC. Vandaag heeft uitgever Microsoft Studios dus een officieel statement gemaakt dat de game is geannuleerd:

After careful deliberation, Microsoft Studios has come to the decision to end production for Scalebound. We’re working hard to deliver an amazing lineup of games to our fans this year, including Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves and other great experiences.

Microsoft Studios wilde verder niet ingaan op de vraag of de IP in bezit is van Microsoft zelf, of in bezit van PlatinumGames. Ook werd de vraag nog niet beantwoord of Microsoft in de toekomst een nieuwe samenwerking aangaat met PlatinumGames.

De eerste trailer van de game verscheen zoals gezegd dus op de E3 2014, terwijl er daarna voor het eerst gameplay werd getoond op de Gamescom 2015. Een jaar later werd op dezelfde Duitse beurs een presentatie gegeven achter gesloten deuren van de game, een presentatie die Karim heeft bijgewoond. Daarvan kun je hier de preview checken.

Microsoft Studios heeft Scalebound dus geannuleerd. Ondanks dat staan er dus nog wel een aantal andere exclusives op de planning voor dit jaar. Keek jij uit naar deze action RPG van PlatinumGames en ben je ontstemd door deze annulering? Of staan er nog genoeg andere Xbox One-games op de planning waar jij naar uitkijkt? Laat het weten in de comments!

Bron: IGN

Loading...
 • agresionpower

  er blijven zo weinig xbone exclusives over.

  • MarcelDG88

   Dat wou ik dus net zeggen, denk niet dat platinum games blij is met ms atm.

   • Thegladoss

    Nee, dit is een gigantische klap voor Platinum. Het is een volledig zelfstandige studio die afhankelijk zijn van opdrachten. Scalebound was het grootste project waar ze mee bezig waren dus door deze annulering zitten er ineens gigantisch veel werknemers zonder werk en is er een gigantisch gat in hun budget. Vooral ook nu Activision ze geen snelle licensed-games meer laat maken na TMNT, Korra en Transformers.

    Ze moeten hopen dat Nier Automata een groot succes wordt (wat ik betwijfel want gigantisch niche) en dat Nintendo hen misschien nog een zooi opdrachten voor de Switch gunt. Anders zouden ze zomaar kopje onder kunnen gaan.

    • Emiel van Daele

     Gerucht gaat dat Kamiya nog meer geld wilde zien en MS dat geen verstandig besluit vond. Ik zou ook niet oneindig veel geld in een game te steken die straks misschien 1 a 2 miljoen keer verkocht gaat worden. Kamiya staat erom bekend geen makkelijke jongen te zijn. Hij wil het maken op zijn manier en in zijn tijd. Zo werkt het niet. Overigens denk ik dat Xbox enorm baalt van deze beslissing hoor. Al die miljoenen die hier in zijn gestoken zijn weg. En wat krijgen ze? Voor veel bad press omdat big corporate Microsoft een gamestudio kapot maakt. Geloof me, dit doen ze niet graag bij Xbox!

     • Thegladoss

      En dit baseer je op wat?

     • Emiel van Daele

      Zijn behoorlijk wat tweets over te vinden. Veel speculaas vandaar ook de term “gerucht”. Dat hij niet makkelijk is, is serieus een understatement. Gamescom 2015 hem mogen ontmoeten en de stress die hij Xbox community mensen bezorgd is enorm. Heb ik first hand van een community manager. Hij doet echt zijn eigen ding en is niet te sturen. Check zijn Twitter account ook eens btw, je lach je helemaal kriek. Die vent blocked en burned bijna iedere journalist die een kritische vraag durft te stelellen. Wel heel grappig om te lezen. Hij is mega bot.

     • Thegladoss

      “Behoorlijk wat tweets”

      Juist, zeer verhelderend. Zeg dat gewoon dat het klinkklare onzin is in plaats van zomaar iemand door het slijk te halen vanwege je Microsoft fanboyisme.

     • Emiel van Daele

      Spekulaas, gerucht. Ik zeg het letterlijk. Ik wijs geen schulidge aan. Heb geen idee wat de oorzaak is. Zeg alleen maar dat ik zeker weet dat ze bij MS ook balen hiervan. Als je denkt dat dit makkelijke beslissingen zijn die geen gevolgen hebben voor Xbox dan ben je niet goed wijs.

    • MarcelDG88

     Zal me niks verbazen als nintendo de studio(platinum games) gaat inlijven binnen niet al te lange tijd. Beetje op dezelfde manier hoe monolith soft dat oorspronkelijk van namco bandai was werd opgekocht door nintendo.

  • Emiel van Daele

   Nou…

   Sea of Thieves,
   Cuphead,
   Forza 7,
   Crack Down 3,
   Below,
   Halo Wars 2,
   Phantom Dusk
   State of Decay 2
   Ashen

   Niet allemaal gaan overdrijven nu.
   Sony heeft al jaren een “sparse line-up” en die lijken door wat PR dealtjes rondom multiplatform games er ook aardig mee weg te komen. Ik ben nog niet in paniek. Tuurlijk is het balen. Tegelijkertijd ook moedig om de stekker er uit te trekken. Zeker na Fable Legends. Denk aan de bekende uitspraak; a bad game os forever bad.

   • Greenekitten

    Altijd lachen met jou. Op optimusspecs na ben jij echt de grootste fanboy die ik in tijden heb gezien.

    Ik hoop oprecht dat Microsoft je hier voor betaalt, want je doet wel heel erg je best voor ze.

    Vrijwel al die titels komen trouwens ook gewoon op PC, dus niet echt exclusief.

    • Emiel van Daele

     Vind het niet een fanboy reactie tbh. Het is vrij gefundeerd. Verzin dit niet. Sta niet koste wat kost iets te verdedigen. Tuurlijk baalt iedereen hier van. Maar om nu direct termen als xbone te gebruiken en om te roepen dat er niets over blijft van een line-up is echter totaal niet gefundeerd. Dat probeer ik te weerleggen. Als jij dan roept dat ik een fanboy ben dan is dat prima hoor.

   • Kid MMXV

    En alle games (behalve Forza 7) zijn bevestigd voor Windows 10. Zo exclusief (dozen schuiver) is de line-up niet.
    Scalebound was trouwens ook voor Windows 10 aangekondigd.
    edit: Greenekitten heeft soort gelijke reactie.

    • Emiel van Daele

     Oh zo, ja nee zo zie ik dat zelf niet. PC gamen via Windows is tegenwoordig gewoon pseudoniem voor Xbox. Tenminste dat is de marketing tool van MS. Games op Windows 10 noemen ze Xbox. Ik weet dat er mensen zijn die daar anders naar kijken. Snap die zienswijze ook wel. Het gaat MS om het platform. In de hoofden van gamers is dat echter gewoon nog niet zo. Hoe lang duurt het voordat Forza ook naar pc komt? Ik denk dit jaar zelfs al!

     • Kid MMXV

      Ik ben er blij mee. Het zou ook wel een lange termijn strategie zijn. Microsoft verdiend nu aan de PC gamer en de PS4 gamer die toevallig PC in huis heeft.
      Maar door deze strategie zie ik PS4 bezitters niet snel ook een XBOX One aanschaffen; wat een platform is dat veel meer geld voor MS genereert.
      Nu ik er over nadenk, aan de andere kant, die exclusieve games zijn ook prima speelbaar op een XOS en die schaf je voor 250 euro aan; stukken goedkoper dan een PC.

     • BroerKonijn

      Niet iedereen heeft een game PC thuis staan. Het maakt voor Microsoft niets uit waar jij de game koopt, komt allemaal in hetzelfde potje terecht.

      Xbox Scorpio wordt sowieso gekocht, al zou Microsoft 0 exclusives brengen dit jaar. De eerste jaren van deze generatie is wel gebleken dat de meeste consoles op third party titels worden verkocht, want Sony heeft het qua PS4 exclusives echt niet beter gedaan. De PS4 line-up van de afgelopen jaren is een armoedig overhyped zooitje geweest.

     • Kid MMXV

      Het maakt juist wel uit waar jij je games koopt. PC of xbox. Bij Xbox wordt er aan elke game verdiend. Op PC alleen games uit de Windows store en exclusieve MS games.
      Consoles worden vooral verkocht in de prijs en waar je vrienden op spelen. Maar er is ook een grote groep PC gamers die als tweede platform vaak voor PS4 gaan. Wegens de prijs en exclusieve titels (al kan je tegenwoordig ook best PSnow aanschaffen).

     • BroerKonijn

      Het maakt voor Microsoft niet uit waar jij hun games koopt. Natuurlijk hebben ze liever dat iedereen op een Xbox gamet, op Xbox verdienen ze aan alle games. Er wordt hier in de comments de indruk gewekt dat Microsoft geen exclusives meer zou hebben omdat die ook naar PC komen, dat is onzin. Microsoft heeft door PC een grotere groep gamers om aan te verkopen, dat is juist een groot voordeel.

      PSNOW komt inderdaad ook naar PC. Als de stap van Microsoft naar PC onverstandig is omdat ze daarom geen Xbox exclusives meer zouden hebben dan is de keuze van Sony om PSNOW naar PC te brengen nog onverstandiger want iedereen heeft een laptop maar niet iedereen heeft een game PC.

      Ik zie mezelf wel een maandje PSNOW nemen voor een paar tientjes om die paar geweldige single player games van ongeveer 9 uur gameplay per stuk te spelen, zodat ik binnen een maand weer klaar ben met hun aanbod en mijn PSNOW kan opzeggen.

 • Thegladoss

  Pfoe, dat is niet goed voor Microsoft. Na Fable Legends en Phantom Dust is dit al de zoveelste exclusive die vroegtijdig de nek wordt omgedraaid. Tel daar de gefaalde Recore, Quantum Break, Project Spark, D4 en Sunset Overdrive bij op en het ziet er niet heel rooskleurig uit.

  Laten we hopen dat Crackdown 3 en Sea Of Thieves het wel gewoon overleven en niet floppen.

  • Emiel van Daele

   Phantom Dust is nog altijd in ontwikkeling. Staat nog altijd op de lijst met aangekondigde games. Is wel in de ijskast gezet maar nooit echt gecanceld.

   Quantum Break & Sunset Overdrive zijn geen gefaalde games. Recore, Spark en Dead Dream Dont Die wel. Laatste was een indie, tweede een experiment, Recore was, weird….? 🙂

   • BroerKonijn

    Ik betwijfel dat Quantum Break een succes is, geen idee of de game echt gefaald is maar een succes lijkt me sterk.

    • Emiel van Daele

     Het was financieel geen klapper. Maar gefaald? Vind dat ook een rare term. Wanneer is iets een faal? Als het niet goed is of niet goed verkoopt? Of minder verkocht is dan vooraf verwacht?

     • BroerKonijn

      We kennen de cijfers niet precies maar Quantum Break is geen goedkope game geweest. Die moest aan miljoenen gamers verkocht worden, het lijkt me onwaarschijnlijk dat die game zo vaak is verkocht. Recore is een relatief goedkope game geweest, ik denk niet dat Microsoft daar wakker van ligt maar met Quantum Break hebben ze veel hoger ingezet. Scalebound is denk ik ook duur geweest.

      Het komt wel goed met Microsoft, ze hebben veel cash, die kunnen dit soort verlies nemen. Er werken in ieder geval mensen die moeilijke beslissingen durven te nemen.

   • Thegladoss

    Nee, Phantom Dust is gecanceld. Ze willen nu enkel de originele game remasteren.

    Quantum Break en Sunset Overdrive zijn geflopt. Quantum Break heeft misschien net een half miljoen exemplaren verkocht en kostte een vermogen dankzij de bijgeleverde serie en Hollywood acteurs, en Sunset Overdrive is maar net over de miljoen gekomen omdat het met de console gebundeld werd. Insomniac overweegt niet eens een sequel vanwege de tegenvallende resultaten.

    • Emiel van Daele

     Zie opmerking hieronder over definitie faal
     Misschien is die term niet duidelijk en te subjectief?

     • Thegladoss

      De term is zeer duidelijk. Als het niet doet wat het moet doen qua verkopen dan is het gefaald. Wanneer het zelfs voor verlies zorgt dan is het een flop.

     • Emiel van Daele

      Quantum Break was de best verkopende nieuwe IP oo de Xbox One. Doet hij dan wat hij moet doen? Wat hij moet doen heeft te maken met verwachtingen. Denk niet dat je van een faal kan spreken in dit geval. Als je het afzet tegen een Bloodborne (ook een nieuwe IP maar dan van een concurrent wel) wel. Maar is dat reele verwachting? Moeilijke discussie als je het mij vraagt. Maar goed. Hierbij de bron btw over best verkopende nieuwe IP http://news.xbox.com/2016/04/14/39364/

     • Thegladoss

      De beste nieuwe Microsoft IP op de Xbox One…

      Dan concurreert het dus enkel met Ori (een indie game) aangezien Sunset Overdrive en Ryse geen MS IPs zijn en ze verder geen nieuwe IPs hebben uitgebracht. Wat een prestatie…

    • Emiel van Daele
   • Frank van Doorn

    Quantum Break was een game met veel te makkelijke puzzels gameplay grafisch schommelend van heel mooi naar lelijk. Vaag verhaal zo goed was dat niet. Sunset Overdrive wel die was wel tof.

  • Kid MMXV

   Ik denk dat beide games kwa verkoop aantallen flink gaan tegenvallen. Dit komt op de eerste plek door de grafische stijl van beide games (daarin is Sony vind ik 100x beter). Wat daarbij ook niet helpt is dat het geen “typische” games zijn. Crackdown is toch weer iets aparter en Sea Of Thieves wordt echt als co-op game neer gezet.

 • Luckyluc

  Dit is wel echt shit nieuws voor de velen die hierop zaten te wachten.

  Erg jammer, al keek ik er persoonlijk niet naar uit.

 • Mitch

  Ik kan niet echt zeggen dat ik verrast ben. De game werd op de E3 in 2014 al aangekondigd en elke keer zag het er niet goed uit (mijn mening natuurlijk, maar vrij veel mensen delen die mening). Xbox heeft altijd al de focus op Multiplayer gelegd, dat ze dan een game met de focus op de Single Player de nek om draaien vind ik niet echt verrassend.
  En ik knal er maar gelijk een voorspelling in: Crackdown 3 is het volgende slachtoffer. Ook al lang in ontwikkeling (ook aangekondigd op de E3 in 2014), gebruikt nieuwe technologie (Cloud Computing) en het word ontwikkeld door een nieuwe developer (Reagent Games). Ik kan me sowieso niet herrineren wanneer we voor het laatst iets van die game gehoord hebben.

  • Nick van Gils

   Goede analyse, maar ik denk dat Crackdown 3 nu net dé verrassing van Xbox gaat worden. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die met smacht op de game wachten en Microsoft zelf lijkt er erg in te geloven.

   • Sakitsu

    Ik hoop ook echt dat Crackdown 3 nog gaat komen. Want als die ook gecancelled wordt…

  • BroerKonijn

   Dus Scalebound is gemakkelijker geannuleerd omdat het een single player is? Als het een multiplayer zou zijn dan waren ze er misschien wel mee doorgegaan? Als single player een issue is voor Microsoft waren ze logischerwijs nooit aan Scalebound begonnen.

   Over Scalebound waren de meningen verschillend, vooral over het hoofdpersonage was na de eerste beelden veel kritiek. Er zal vermoedelijk meer geld nodig zijn geweest wat de ROI onrealistisch maakte, waarschijnlijk daarom trekken ze de stekker zo laat nog uit het project. Ik denk dat Microsoft niet het vertrouwen had dat veel gamers op de game zaten te wachten dus dan kunnen ze beter hun verlies nemen dan er nog meer geld inpompen.

   Er is veel hype rondom Crackdown3 en Microsoft heeft nogal wat te bewijzen in die titel. Die gaat Microsoft niet opgeven en als ze het wel doen hebben ze een kut jaar. Als er een game geannuleerd wordt betekent het niet direct dat alle games geannulleerd zullen worden.

  • Paolo Lucas

   Of ze pullen een The Last Guardian-tje… dan zitten ze nog ruim op schema!

   • BroerKonijn

    Gelukkig heeft Microsoft met deze game ons geen The Ordertje 1886 geflikt. Zo kun je het ook zien.

    Het is sowieso zonde dat deze game mislukt is en heel vervelend voor de mensen die eraan hebben gewerkt, op dit soort PR zit Microsoft dit jaar zeker niet te wachten dus dit is geen gemakzuchtig besluit geweest.

    • Paolo Lucas

     Eens, The Order was gewoon dieverij categorie Destiny. Ik ben benieuwd hoe MS dit gaat compenseren…

 • BroerKonijn

  Dat is duur voor ze.

 • Microsoft Play nowhere

 • Frank van Doorn

  En weer een game minder. De line up word treuriger en treuriger. Microsoft kom eens op. Want buiten Halo gears en Forza laat je met nieuwe ips vrij weinig zien.

  Ik vind dat ze een eigen event voor de E3 moeten houden in maart. En dan kijken wat ze nog in de maak hebben wat wij nog niet weten. Want de line up is wel heel karig.

  • Emiel van Daele

   “Sea of Thieves
   Cuphead
   Forza 7
   Crack Down 3
   Below
   Halo Wars 2
   Phantom Dusk
   State of Decay 2
   Ashen”

   Het is maar wat je karig noemt.

   • Frank van Doorn

    Met alle respect.

    Sea of Thieves weer tof maar mist een singleplayer modus

    Cuphead indi game waarvan ik nog moet zien of het echt zo tof is.

    Forza 7 weer Forza Motorsport eentonig en herhalend.

    Crackdown 3 zijn ook fikse problemen mee gezien de ontwikkeltijd en wat we er van gezien hebben.

    Below weer indi maar weet het nog niet.

    Halo wars 2 is weer iets met Halo en echt voor een kleine specifieke doelgroep de rts liefhebber. Die ben ik niet.

    Phantom dusk vol mij weer indi en overtuigd nog niet

    State of decay

    Leuk maar heeft niet veel om het lijf dan zombies neermaaien

    Ashen

    Als dat die BioShock achtige indi was tof

    Maar Microsoft teert teveel op indi games mist epische singleplayer games. Mist variatie die ze makkelijk kunnen toevoegen door nieuwe delen uit de Banjo Kazooie en conker serie.

    Maar nee het is niet indrukwekkend. Het zijn geen games waar mensen gillend naae de winkel rennen om alsnog een one te kopen

    • BroerKonijn

     “State of Decay
     Leuk maar heeft niet veel om het lijf dan zombies neermaaien”

     Maar Days Gone vind jij wel noemenswaardig, wat een grap ben je toch. Days Gone lijkt me juist een zombie game waar je alles dom omver maait. State of Decay2 is een open wereld survival game waar je keuzes maakt die invloed hebben op de rest van je playthrough. Ik heb de indruk dat Days Gone een zoveelste lineaire single player wordt van Sony.

     • Frank van Doorn

      Ik heb nog nergens gezegd dat ik Days Gone geweldig vind.

     • BroerKonijn

      Dat zei ik ook niet, noemenswaardig zei ik. Je hield laatst een betoog dat Sony een zoveel betere line-up heeft dan Microsoft en daarin noemde je allemaal titels zonder release date zo ook Days Gone, dus vandaar. Ik vind State of Decay2 qua gameplay een unieke titel en ik betwijfel dat Days Gone iets beters gaat doen.

   • Bravado

    Stelt geen reet voor. Zijn nou niet bepaald de grote klappers die een persoon moet overhalen om een Xbox One te kopen.

  • Jamie

   Kom er maar in, optimuspecs.

   • De_Spion

    Of Emiel van Daele 1 pot nat, beide onderhand niet meer serieus te nemen.

  • Sylmaron

   Het lukt MS maar niet om Japanse developers te houden en nieuwe aan zich te binden. Juist dat lijkt het probleem want als je die wel hebt creeër je veel meer variatie in je game-aanbod. Als ik MS was zou ik daar eens een echt speerpunt van maken.

   • Thegladoss

    Probleem is dat ze dat juist al jaren heel erg proberen maar het gewoon constant faalt door de geheel verschillende culturen. Een al wat ouder nteressant artikel daarover:

    http://www.eurogamer.net/articles/2012-12-13-why-xbox-failed-in-japan

    • Sylmaron

     Ga ik eens even lezen. Thanks!

     Hier zouden ze eigenlijk een De Kwestie over moeten houden.

  • Raja

   @optimusspecs, kom er maar in!

 • Gamer

  Nou ja wel jammer verder naar mijn smaak blijft er voor mij kwa exclusives niet al te veel over wat mij interesseert maar ja crackdown 3 naar zo veel jaar weer een crackdown doet het wel voor mij.

  Natuurlijk Gears of War.

  En voor de rest verveel ik me niet met al die Third-Party games op mijn xbox.

 • Kid MMXV

  WTF! Dit was de game van Microsoft waar ik enorm naar uitkeek. Lekkere mix tussen Japanse en Amerikaanse stijl. De bosses uit de trailer waren veel belovend. Wat alleen grootste punt van kritiek bij mij altijd was, is die headset.

 • Greenekitten

  E3 2014 aankondingen van Microsoft:

  Ori and the Blind Forest
  Scalebound
  Phantom Dust remake
  Project Spark
  Fable Legends
  Crackdown 3

  Lijkt wel of daar een vloek op rust, slechts een game heeft het tot nu toe goed gered.

  • Emiel van Daele

   Nu je dat rijtje zo ziet wel ja 🙂

  • BassieB

   Woah dat is niet best.

 • Nawaqi

  Hoewel de beslissing zelf dapper is, en hoewel niet alles wat ik had gezien even sterk was vind ik dit toch heel jammer. De enige MS game waar ik in 2017 naar uit keek. Had toch wel vertrouwen met Kamiya op dit project. Hoop dat het gerucht dat MS meer een co-op game wou maken van Scalebound niet waar is, in dat geval was ik toch wel afgehaakt want dat is niet de manier waarom ik PlatinumGames als deze wil spelen.

  Ach ja, kan het team nog even helpen met NieR: Automata polishen 😉

 • Ossies Power

  ik zelf denk dat ze met ”project scorpio” het dak er af gaan blazen …. door budgetten te switchen kunnen ze the next-gen gelijk interessant maken ***speculaas***

  • Sylmaron

   Alleen met power kom je er niet, je zult ook titels moeten hebben. Dus ik hoop voor MS dat ze ook qua software in stilte het een en ander aan het ontwikkelen zijn of studio’s aan het werk hebben.

   • Ossies Power

    Dat bedoel ik ook te zeggen deze game was zeer gericht op de xbox one en ik citeer “wegends bedrijfs overwegingen” dus ze zouden wel plaats moeten maken voor iets anders neem ik aan

   • BroerKonijn

    Xbox heeft dit jaar ook titels, een aantal die ik het liefst vandaag nog wil spelen. Uncharted4 is niet genoeg om 50miljoen consoles te verkopen dus de system sellers zijn er aan de kant van Playstation ook maar weinig geweest, blijkbaar verkoopt console hardware voornamelijk door third party games.

    Als ik de 2017 Xbox line-up vergelijk met die van Playstation krijg ik niet de indruk dat Sony meer geïnvesteerd heeft. Dat we van Playstation al de projecten van 2018-2021 weten geeft een vertekend beeld dat Microsoft deze E3 recht kan zetten door wat unieke titels voor 2018 te laten zien. Geen idee of ze die hebben, dat weten we tegen die tijd pas.

    Ik denk dat Microsoft om dit soort PR nachtmerries te voorkomen games niet meer ver van tevoren gaat aankondigen. Dus E3 dit jaar (misschien een eigen event later of eerder in het jaar) krijgen wij waarschijnlijk alleen hun line-up voor 2018 te zien. Lijkt me een prima ontwikkeling want op geannuleerde games zit niemand te wachten.

    • Sylmaron

     Japanse games vliegen vaak onder de radar, maar daarom zijn ze er nog wel en komen ze ook uit. Games als de Gravity Rush remaster, Gravity Rush 2 (net uit), Dragon Quest Builders, World of Final Fantasy etc. zijn games die voor het grootste deel onbehandeld bleven. Maar voor mij zijn het de krenten in de pap.
     Het zijn geen systemsellers maar niche games die wel degelijk belangrijk zijn omdat ze zorgen voor een gevarieerde portfolio.

     Heb je weinig met Japanse games dan mis je niet veel, wil je die wel spelen dan is het een grote aderlating als je die moet missen. Zelf zou ik daar niet voor kiezen.

    • SDionysos

     Console hardware verkoopt niet door third party games. Mensen kopen de PlayStation vaker dan de XBOX omdat hun vrienden hem al hebben (want dan kunnen ze samen online gamen) en vanwege de first party titels.

     • BroerKonijn

      Waar je vrienden spelen, dat is zeker waar. Maar welke first party van Sony speel je dan zo graag met je vrienden?

      Er zijn op de PS4 de eerste 3 jaar amper system sellers geweest. Bloodborne is goed verkocht maar zeker geen 50miljoen keer, net zoals Uncharted4 niet 50miljoen keer is verkocht.

      De meeste consoles worden verkocht op games zoals COD en GTA V. Je vrienden spelen in die keuze een rol inderdaad en in die keuze wordt ook zeker gekeken naar welke hardware beter is.

  • aReFeS

   Ik hoop wel dat je weet dat alle titels die uitkomen voor de Scorpio ook gewoon moeten draaien op de originele Xbox One?
   De Scorpio is geen nieuwe generatie console hoor, het is gewoon een Xbox One. Alleen sterker, zoals de Pro dat is voor de PS4.
   Dus budgetten switchen? Waar heb je het over?

 • argumentum ad hominem

  Boeien. Leek toch een rukgame te worden. Sea of thieves wordt vet. Daar heeft het alle schijn van althans.

 • Ralph v. Dinther

  WTF dit is juist een game waar ik al vanaf de eerste dag naar uit keek! microsoft moet echt zen shit bij elkaar krijgen eerst lionhead uit wissen en daarmee Fable legends en nu een RPG exlusive game die er super mooi en interesant uit zag! Scalebound had een enorm grote titel kunnen worden wellight een IP en ze dumpen het weer in het niks. dom ronduit dom dit!

 • Rachid Groeizaam

  Heel dom van microsoft

 • Haha alsof niemand dat verwacht had een jonge guy met wit haar die populair komt doen tegen te grote shit, en dan ook nog is een lagfest blijkt te zijn.

  Game had totaal geen richting, als je main char al een remix is.

 • Berinho

  Man man wat een gehaat hier naar elkaar. Ik snap niet waar je je zo druk om maakt als PS fanboy zijnde. Als je de xbox games geen fuck interesseert dan zit je bij PS toch prima.
  Ik vind het sowieso een grote grap dat groot maken van de console exclusives. Er wordt titels genoemd die een grote groep mainstream gamers niet eens overwegen.
  MS moet het dit jaar gewoon keihard hebben van hun Scorpio. Laat ze daar al hun tijd en energie maar insteken. Als ik straks in het najaar een zeer krachtige console onder mijn TV kan zetten, waar ik RD2 en de andere grote AAA titels zonder gezeik op kan spelen ben ik een tevreden MS fanboy.
  MS moet gewoon zorgen dat hun Console significant beter is dan de PSpro en dit ook gaan communiceren tijdens de introductie. Een beter draaiende & betere graphics Red dead 2 op de scorpio doet al veel meer dan pak en beet een kleine MS exclusive game, die na 1 week alweer uitgespeeld is.

  • BroerKonijn

   Op een game als RDR2 worden volgend jaar sowieso de meeste nieuwe consoles gekocht, daar heb je gelijk in, niet op die Japanse kiddy kudt indies waar Playstation fanboys zo van overtuigt zijn dat daar de gehele gamesindustrie op draait.

   De gamers die een RDR2 op zijn mooist willen spelen, kopen straks een Scorpio. Er zijn ongetwijfeld gamers die het echt om de niche exclusives van Playstation gaat maar de meesten worden gelokt door third party en wat de “krachtigste” console is bepaald hun console keuze.

   Microsoft probeert juist exclusives te brengen die gamers langer dan een middagje aan het gamen houdt, voor een groep gamers lukt dat ze ook. De liefhebbers zijn met zulke games lange tijd druk maar het zijn vaak niet de titels die miljoenen gamers aanspreken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord