Menu Premium

Gamebeurzen zullen uiteindelijk verdwijnen volgens Bleszinski

Gamekings Redactie 21/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cliff Bleszinski is een grote naam in de game-industrie. We kennen de man van games als Unreal Tournament en Gears of War. Deze games ontwikkelde hij bij Epic in de periode van 1992 tot 2012. Tegen het einde van 2012 besloot hij dat het even genoeg was geweest. Na meer dan twee decennia in de game-industrie was hij toe aan iets anders. Vorige maand maakte hij bekend dat hij opnieuw zou beginnen met het maken van games. Het is een man met veel ervaring en met een duidelijke en uitgesproken visie op de industrie. Zo heeft hij het idee dat grote conventies hun beste tijd hebben gehad, want de gamebeurzen zullen uiteindelijk verdwijnen volgens Bleszinski.

Bleszinki zegt dat hij, door zijn twee jaar uit de industrie, een stap terug heeft kunnen zetten en daardoor objectiever heeft kunnen kijken naar hoe de game-industrie zich ontwikkelt. Hij kwam tot de conclusie dat het model waarmee de grote gamebeurzen werken bedenkelijk is. “Ik zie developers zichzelf kapot maken voor stagedemo’s en dat is een betwistbaar punt in deze nieuwe wereld waarin we ons bevinden”, zo stelt hij.

Momenteel is Bleszinski bezig met de game BlueStreak, die wordt ontwikkeld door zijn nieuwe bedrijf Boss Key Productions. Het wordt een free-to-play arena-shooter met een sci-fi-thema en de game moet in 2015 exclusief voor de PC uitkomen. Voor het uitgeven van de game is hij in zee gegaan met Nexon, een uitgever die free-to-play online games op de markt brengt met als meest bekende titel MapleStory. Bleszinski heeft voor Nexon gekozen, omdat het naar zijn zeggen een bedrijf is wat de ontwikkelaars volledige creatieve vrijheid geeft. “Af en toe checken en hopen dat het zijn magie waarmaakt”, zegt Bleszinski over de werkwijze van Nexon.

Verdere informatie over BlueStreak is nog niet bekend en aan Bleszinski’s woorden te horen, hoeven we niet te hopen op meer informatie tijdens de Europese Game Developers Conference volgende maand in Duitsland.

Gamebeurzen zullen uiteindelijk verdwijnen volgens Bleszinski

Gamebeurzen zullen uiteindelijk verdwijnen volgens Bleszinski

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch