Menu Premium

DICE onthult de inhoud van vijf campaign missies in Battlefield 1

Mark Hoogland 28/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Konden we je gisteren al blij maken met die heftige single player trailer voor Battlefield 1, vandaag doet DICE iets meer uit de doeken over de verhalen áchter die beelden. We weten dat de game via filmische cutscenes en verschillende personages een zo indringend mogelijk beeld van de Eerste Wereldoorlog wil neerzetten, en dat gebeurt onder meer in de onderstaande vijf missies:

Friends in High Places

De geallieerden zijn de oorlog in de lucht aan het verliezen. Groot-Britannië kan maar moeilijk wedijveren met de Duitse vliegers, en de gemiddelde levensduur van een gevechtspiloot is 17 dagen. Jij moet dit akelige vooruitzicht ondergaan en de lucht ingaan voor een nobel gevecht om het westelijke front. Intense dogfights, onverwachte ontmoetingen en een verhaal over vriendschap staan jou te wachten.

Nothing is Written

In de woestijnen van het Midden-Oosten, rebelleren Arabische stammen tegen de onderdrukking van het Ottomaanse Rijk. Diens verwoestende artillerie bestookt de rebellentroepen die te paard hun geweren hanteren. Als een Bedoeïenenkrijger, aan de zijde van de legendarische Lawrence of Arabia, moet jij een manier vinden om een technologisch superieure vijand te lijf te gaan en een dodelijke railgun te vernietigen.

Through Blood and Mud

In de herfst van 1918 bereiden Britse strijdkrachten zich voor op een massale aanval op het Franse stadje Cambrai. De geallieerde bevelhebber gelooft dat een doorbraak zekerheid wordt met tank-ondersteuning. De Mark V tank heeft echter een grote manco: het ding is onbetrouwbaar. Voeg je bij een disfunctionele tank crew die zich achter de vijandelijke linie een slag in de rondte vecht en tegelijkertijd leert samenwerken.

Avanti Savoia

Italië en het Oostenrijk-Hongaarse Rijk staan in een impasse in de Alpen. Omgeven door besneeuwde bergtoppen kan geen van beide zijden een manier vinden om hun vijand te verdrijven. Ondertussen bereidt het Italiaanse alpinistenregiment Arditi een onorthodoxe aanval voor. Trek je Arditi armor aan en bestijg de bergwand terwijl Italiaanse en Oostenrijkse troepen knokken om een strategisch fort.

The Runner

Het Britse Rijk is van plan een nieuw oorlogsfront te openen middels een ongekende Marine-invasie op het Ottomaanse thuisland. De schepen die zich voor de bestormingen van Gallipoli – de D-Day van WO 1 – hebben verzameld, bevatten meer dan een half miljoen man. Als een runner op Anzac ben jij getuige van epische bombardementen en de bestorming van een strand, alsook de geheime bezorging van urgente, van levensbelang zijnde berichten voorbij de frontlinie.

Als Battlefield 1 op 21 oktober verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en PC, kunnen we ons hopelijk verliezen in de oorlogsverhalen die DICE met de game wil vertellen. Krijg jij er al een beetje zin in?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch