Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De tussenstand: Xbox Series X vs PS5

30/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een kleine twee maanden lang werkten Microsoft en Sony op de gamer in met hun marketing. Middels livestreams, aankondigingen, trailers, interviews en social media posts. Beide partijen hadden iets ‘te verkopen’. Een strategie waart een aantal producten aan gekoppeld waren. Bij Sony betrof het de PS5 en haar games, bij Microsoft de Xbox Series X, haar games, maar ook Game Pass en Xcloud. Een compleet ecosysteem dus. Beide partijen brachten hun boodschap op geheel eigen wijze. Nu de ‘E3-periode’ achter de rug is, leek het ons een geëigend moment om een tussenbalans op te maken. Welke partij had zijn boodschap het beste naar buiten weten te brengen.

PS5 kun je nu lastig direct gaan vergelijken met Xbox Series

Ja, bij Gamekings hebben we een eigen smaak. En daar hebben we het vaak genoeg over. Maar in dit item willen we wat meer naar de journalistieke kant kijken. Daarom geen vraag ‘welke is beter, de PS5 of de Xbox Series X’. We hebben de strategie en haar producten in een aantal secties opgedeeld. En bij elke sectie kijken we naar de daden, bediscussiëren ze en geven dan elk een oordeel door middel van het geven van een punt. Aan het eind tellen we de punten bij elkaar op en heb je een ‘winnaar’ van de afgelopen periode. Beetje spektakel moet er immers altijd zijn.

PlayStation en Xbox op zes terreinen langs de meetlat gelegd

De sectoren zijn simpel. Wie had de beste livestreams? Wie had de beste communicatie? Welke console ziet er het mooist uit? Welk partij geeft de beste ‘bang for Buck’? PlayStation of Xbox? Welke launch lineup lijkt het beste te gaan worden? En welke console biedt het beste vergezicht als het op games aankomt? Alle vragen worden besproken en beoordeeld. Gaan JJ, Koos en Skate het flink met elkaar oneens zijn of liggen de antwoorden meer voor de hand dan we vooraf hadden verwacht. En natuurlijk aan het eind, bracht de afgelopen periode een duidelijke winnaar? Gaat PlayStation met deze tijdelijke eer strijken of wordt het Xbox? Je ziet en hoort het in deze video over de strijd tussen Microsoft en Sony om de gunsten van de gamer.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch