Menu Premium
Loading...

!@#$% over strategie & communicatie Xbox en problemen bij Ubisoft

28/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skate is dit keer de gewaardeerde vervanger van Boris. Hij schuift bij JJ aan de desk aan om de zakelijke kanten van de afgelopen games week te belichten. En zoals jullie hadden kunnen verwachten draait dat deze keer vooral om de Xbox Games Showcase. JJ zit namelijk iets dwars. Niet dat mensen het niet eens zijn met zijn mening of die van andere presentatoren aangaande de afgelopen Xbox Games Showcase. Ieder mag zijn mening hebben. Wel dat mensen roepen dat men bij Gamekings niet begrijpt waar Microsoft mee bezig is. Of nog erger, dat we geen mening mogen hebben omdat de Xbox Series X nog niet uit is. Zeg ons dat we iets niet mogen doen en we gaan het juist doen…

Hoe werkt de strategie van Xbox en wordt ie goed uitgerold?

Anyway. Microsoft heeft momenteel een strategie en rolt die uit. Een strategie die fiks verschilt van die van Sony. De vraag waar het in deze Peepshow om draait (en de kritiek die JJ gaf in de livestream van Xbox Games Showcase) is niet de content zelf. Dat is een smaak ding. En niemand kan ontkennen dat Game Pass een killer deal biedt. De kritiek draait echter om hoe Microsoft deze content momenteel in de  markt zet. Is die boodschap duidelijk, consistent en wordt de boodschap op de juiste manier naar buiten gebracht? JJ heeft zich daar het weekend op gestort en bekijkt samen met Skate de details die uit dit onderzoekje naar voren kwamen.

Is Guillemot zelf schuldig aan sfeer binnen zijn studio’s?

Daarnaast hebben de twee het over de perikelen rond Ubisoft. Het schandaal rond de toxic omstandigheden op de burelen van de Franse publisher wil maar niet ophouden. Bloomberg interviewde veertig getuigen die alle ellende van dichtbij hadden meegemaakt. Het verhaal wat daaruit voortkwam was niet fris. De vraag is wat nu of de maatregelen die baas Yves Guillemot naar voren heeft gebracht afdoende zijn? En is het niet tijd dat Guillemot zelf opstapt? Of gaat dat veel te ver? Je hoort en ziet het in deze editie van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch