Menu Premium
Loading...

WRC 9 Review – Kopen, budgetbak of slopen?

13/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kunnen eindelijk aan de slag met een nieuwe Rally game. Iets wat met name JJ graag doet. Voor hem is het dè raceklasse. Als we het hebben over rallygames dan zijn er maar een aantal titels die ons te binnen schieten zoals Colin McRae en DIRT. Maar je mag de WRC-serie niet vergeten. Deze serie draait om een simulatie die zich focust op het jaarlijkse wereld kampioenschap. En we zitten al bij deeltje negen! Omdat dat deze titel pas net in de schappen ligt, namelijk sinds 3 september, hebben we onze eigen race fanaten Koos & JJ gevraagd deze game onder handen te nemen in deze WRC 9 Review. Hoe speelt het en kan opwegen tegen de DIRT en DIRT Rally serie?

Ready to Rally

Er verschijnen elk jaar meerdere titels binnen het racing genre. Uiteraard gaat het dan meestal om de game die ons proberen een echte race feeling te geven. Er zijn meer (semi) simulaties te vinden dan pure arcade. En dat is logisch. We vinden het fijn om het gevoel te hebben dat we zelf in de racing seat zitten. Zo ook Koos. Hij weet namelijk maar al te goed te vertellen waarom racegames zo vet zijn. En Rally’s? Tja, dan kom je op het terrein van JJ. Hoe bevalt deze game hen nou eigenlijk? Is het een echte simulatie van het WRC of toch behoorlijk vergefelijk? En is er verschil tussen met een controller (JJ) de game uitproberen en met een stuurtje (Koos)?

Nieuwe content om flink doorheen te ‘scheuren’

Een ding is zeker, onze eigen coureurs Koos & JJ hebben flink wat rally’s gereden binnen deze nieuwe WRC titel. Is het weggedrag verbeterd zoals ontwikkelaar KT Racing ons eerder had beloofd? Hoe zit het precies nu met de physics en het geluid? Er zijn er nieuwe tracks, wagens en modes? Je ziet en hoort het allemaal in deze WRC 9 Review.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch